Nişantaşı’na ‘kadın eli’ değiyor

0
104

Nişantaşı’nda  semtin dokusunu bozmadan gerçekleştirdiği  ‘’Yeni Poyracık Palas’’ Projesi ile sektörün prestijli yarışmalarından  Sign of the City Awards’ta en iyi konut kategorisine girmeye hak kazanan müteahhit Oylum Işık, kentsel dönüşüm projeleri uygulanırken  semtlerin dokusuna saygı gösterilmesinin önemine işaret etti.

Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’nin kurucusu olan ve 1995’ten bu yana tasarladığı birçok proje ile ödüle görülen mimar Oylum Işık Şişli Belediyesi’ne kayıtlı tek kadın müteahhit.

‘’Premium Proje’’ kategorisinde değerlendirilen ‘’Yeni Poyracık Palas’’ ile kentsel dönüşümün kendi özgü tasarımını yansıtan Işık,  kentsel dönüşüm yasasının yapısal dönüşümleri hızlandırdığını belirten Işık, yeniden yapılan binaların semtlerin korunması ve gelişmesi üzerindeki etkisine dikkat çekerek, uydu projelerle ortaya çıkan ‘kentleşmenin büyürken semtleşmenin yok olma’ tehdidinin önemini vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DOĞRU TASARIM VE ESTETİK KARARLAR ŞART
Dönüşümün; ancak doğru tasarım ve estetik kararlarla, gerçekleşeceğin ifade eden Işık,   semte değer katacak yaklaşımın bu şekilde gerçekleşeceğini söyledi.