​NGN projesi Anadolu Bilişim’in performansını 3 kat artırdı

0
103

15 ülkede 50 binden fazla kurumsal kullanıcıya hizmet sunan Anadolu Bilişim, Türkiye’nin lider IT şirketlerinden NGN ile kurduğu iş ortaklığıyla performans ve verimliliğini katladı. Anadolu Bilişim, NGN’in sunduğu EMC teknolojileri sayesinde veri merkezinin altyapısını kısa sürede değiştirdi. EMC replikasyon çözümü olan RecoverPoint ile Ankara’daki veri merkezine yedek verileri artık saatlik değil anlık olarak gönderebilen Anadolu Bilişim ayrıca hat kullanımında yüzde 40 tasarruf sağladı.  

Türkiye’nin lider IT şirketlerinden NGN, iş ortaklarıyla ilişkilerini güçlendirerek yoluna devam ediyor. Dünyanın en büyük teknoloji markalarından EMC’nin “Gold İş Ortağı” NGN, müşterilerine yüksek performans ve verimlilik sağlamak için çalışıyor. 

Türkiye’nin önde gelen bilişim hizmetleri sektörü oyuncularından Anadolu Bilişim, 2013 yılından bu yana NGN ile çalışıyor. Kurumsal kaynak planlama (ERP), müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), iş zekası (BI), büyük veri analizi gibi kurumsal uygulamalarda endüstrinin önde gelen tedarikçilerinin lisanslı servis iş ortağı olan Anadolu Bilişim, 2011 yılında Maltepe’de uluslararası Tier-III standartları ile uyumlu Anadolu Bilişim Data Center’ı devreye aldı. Sunucu barındırma, sanallaştırma, veri yedekleme, veri kurtarma, olağanüstü durum merkezi (ODM) hizmetleri, işletim sistemleri yönetimi, fiziksel altyapı hizmetleri, yönetilebilir güvenlik hizmetleri, saha hizmetleri, veri tabanı yönetimi, farklı teknoloji platformlarında mesajlaşma ve video konferans hizmetleri, dışkaynak hizmetleri ve bulut bilişim hizmetleri sunmakta olan Anadolu Bilişim, mevcut veri depolama cihazlarının kapasite artırımı için NGN tecrübesinden yararlandı. Karşılıklı geliştirilen güven ve iş ortaklığı ile günümüze kadar bir çok önemli projeye birlikte imza atan NGN ve Anadolu Bilişim son olarak veri merkezinin altyapısının değiştirilmesi  için bir araya geldi. Bu süreçte EMC teknolojisi olan Vplex altyapısını kullandıklarını söyleyen Anadolu Bilişim Sunucu ve Alt Yapı Yönetimi Ekip Yöneticisi Yılmaz Filiz, “Anadolu Bilişim Data Center’daki veri depolarını yenileriyle değiştirme süresini daha önceki deneyimlerimize dayanarak 3 ay olarak öngörmüştük; ancak EMC Vplex altyapısı ile veri merkezimizin veri depolarını 1 ay gibi kısa bir sürede hiç bir sorunla karşılaşmadan değiştirdik. Bu sayede hem hızımız 3 kat arttı, hem riskimiz sıfırlandı. Bu da sunduğumuz hizmette güven oluşturmamızı sağladı” diye konuştu. Bu proje esnasında NGN ekibi ile yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Filiz, “NGN’in uzman kadrosu sayesinde hiçbir teknik sorun yaşamadan ve yorulmadan süreci tamamladık. NGN ve EMC ekibinin yaklaşımı, ilgisi, alakası ve destekleriyle gelişen ilişkiler sayesinde farklı alanlarda da beraber iş yapmaya başladık. Veri depolarının değişimi ile başlayan iş ortaklığı sunucu, network, güvenlik tarafındaki hizmet desteği ile artarak devam etti.” dedi.  

NGN iş ortaklığıyla gerçekleştirdikleri projeler sayesinde müşterilerine sundukları hizmet kalitesinin arttığını ve kesintisiz hale geldiğini kaydeden Anadolu Bilişim Sunucu ve Alt Yapı Yönetimi Ekip Yöneticisi Yılmaz Filiz, “Anadolu Bilişim olarak müşterilerimize Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) hizmeti de sunuyoruz. Bu kapsamda en önemli hedefimiz müşterilerimizin iş sürekliliğini sağlamak. EMC’nin RecoverPoint çözümü ile bunu manuel müdahale ile yapabiliyorduk. Bizim buradaki ihtiyaçlarımıza göre yeni bir veri deposu altyapısı oluşturduk. Bu altyapı için iki ayrı VNX veri depolama cihazı, ön tarafına da EMC’nin storage sanallaştırma katmanı olan Vplex’i koyduk. İş sürekliliği anlamında verinin iki farklı depo üzerinde aynı anda saklanmasını sağlayan bu yapıdan kaynaklı performans artışı ile beraber ciddi bir avantaj sağlayan alt yapıyı kurduk. Bu yeni çözümlerle performansımız yüzde 100’ün üzerinde arttı.” ifadelerini kullandı. “Kurmuş olduğumuz bu altyapı ile birlikte yeni veri depolama cihazlarını çok kolay ve kesintisiz bir şekilde sistemlerimize dahil edebiliyoruz, müşterilerimizde herhangi bir hizmet aksaması yaşanmadan yeni teknolojileri denemelerini sağlayabiliyoruz. Bununla birlikte SAN altyapısını da değiştirerek geleneksel switch yerine enterprise SAN Director kullanarak altyapı iletişim ağını güçlendiriyoruz” dedi.

NGN ile kurdukları iş ortaklığının ardından ‘iş sürekliliğini’ sorunsuz sunabilir hale geldiklerini ifade eden Yılmaz Filiz “Vplex altyapısı ile müşterilerimize kaynağa sürekli erişim imkanı sunuyoruz. Veri deposu hizmetini müşteriye tek bir kaynaktan verirseniz, kesinti ihtimali her zaman vardır. Biz Vplex ile birlikte artık şirketlere, ‘gelin bu hizmeti size iki kaynaktan verelim’ diyebiliyoruz. Riski de sıfırlıyoruz. Bununla beraber e-ticaret yapan ve sürekliliğin hayati önem taşıdığı müşterilerimize herhangi bir kesinti olmaması öngörülmesine rağmen yine de bir felaket kurtarma senaryosuna göre ikinci bir VNX ile hizmet verebiliyoruz.”

Anadolu Bilişim’in Ankara’da da Felaket Kurtarma Merkezi bulunuyor. İstanbul’daki Anadolu Bilişim Data Center’dan Ankara’daki veri merkezine yedek veri (replika) gönderdiklerini anlatan Filiz, “NGN’in bize sunduğu EMC teknolojisi olan RecoverPoint ile yedek verileri saatlik değil ‘anlık’ gönderebiliyoruz. Özetle Vplex teknolojisi sayesinde sıfır kesinti ile iş sürekliliği sağlarken, RecoverPoint ile de Ankara’ya anlık yedek veri gönderimi hizmeti sunuyoruz. Özellikle yasal regülasyonlar dolayısıyla e-fatura ve e-defter tutma zorunluluğu olan müşterilerimizin bu ihtiyaçlarını yeni sistemlerimizle güvenilir şekilde karşılıyoruz.” dedi.

YÜZDE 40 HAT TASARRUFU SAĞLADIK
Anadolu Bilişim Dönüşüm Projeleri ve Müşteri İlişkileri Grup Müdürü Yaser Aras, müşterilerin iş sürekliliği, performans ve güvenilirlik ihtiyaçlarını EMC Teknolojisi ile karşıladıklarını belirterek, RecoverPoint sayesinde veri replikasyonu için kullanılan iletişim hat maliyetlerinde %40 tasarruf sağlandığını ifade etti. Aras, NGN ile Anadolu Bilişim arasındaki iş disiplini, güçlü iletişim ve sonuç odaklı yaklaşım sayesinde farklı işler de geliştirebildiklerini sözlerine ekledi. 

VPLEX TEKNOLOJİSİ GÜVENDE HİSSETTİRİYOR
EMC çözümlerine yapmış oldukları yatırımlara dikkat çeken NGN Satış Direktörü Dilek Süer de son teknolojik ürünleri takip edip, müşterilerine en yeni endüstriyel çözümleri sunmanın katma değer ve vizyon gerektirdiğini belirterek, “Vplex’in sağladığı esneklik, iş ortaklarımızın müşterilerine sağladığı performans ve verim, gece başımızı yastığa rahatlıkla koymamızı sağlıyor. Hem kendimiz hem de müşterilerimiz adına güvende hissetmemizi sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu. 

Proje başlangıcında müşteri ihtiyaçlarını anlayıp, yaptıkları analizler sonrasında en uygun çözümü oluşturduklarını söyleyen NGN Presales Takım lideri Ercan Özkurt, projeyi  “esneklik, verimlilik ve süreklilik” unsurları üzerine tasarladıkları söylüyor. İhtiyaçları belirleme konusunda Anadolu Bilişim mevcut veri depolama sistemleri ile mevcut sunucu yapılarını, performans, kapasite ve büyüme trendlerini göz önünde tutarak EMC araçları ile yaptığını ekliyor. Bu çalışmaların sonucunda EMC VPLEX,VNX2, RECOVERPOINT ve BROCADE ürünleri ile birlikte başarılı bir çözüm sunduklarının altını çiziyor. 

*Bu bir advertorialdır.