Nevzat Aydın’dan ceza açıklaması

0
58

Yemek Sepeti CEO’su Nevzat Aydın, Rekabet Kurulu’nun Yemek Sepetine ceza vermesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Aydın’ın açıklaması şöyle;

“Rekabet Kurumu’nun hakkımızda aldığı karar açıklanmasına rağmen detayları henüz açıklanmadı. Kamuoyunda yanlış bir algı oluşmaması için konuya hangi açıdan baktığımızı paylaşmak ve bilgi vermek isterim.
 
Yemeksepeti olarak kurulduğumuz günden bu yana odağımızda tek bir konu var, o da kullanıcı memnuniyeti. Kullanıcılarımızın istedikleri yemeklere en uygun şartlarda en doğru fiyat ile ulaşması temel önceliğimiz. Bu sebeple her promosyonun yemeksepeti.com’da anında uygulanmasına ve on binlerce restoranın menüsünün her daim güncel tutulmasına özen gösteriyoruz. Restoranlar kullanıcılara bir fayda sunuyorsa, bunun bizim kullanıcılarımıza da sunulması konusunda hassasız. Kullanıcılarımız da restoranlarda hangi indirimler bulunuyorsa, aynılarına Yemeksepeti üzerinden de ulaşabileceklerini biliyorlar ve bu konuda bize güveniyorlar. Rekabet Kurumu soruşturmamızın temel sebebi de kullanıcılarımıza en doğru fiyatları yansıtma çabamız. Son alınan karara göre Rekabet Kurumu, restoranların paket serviste verdikleri fiyatların aynısını yemeksepeti.com kullanıcılarına da sunmalarını istememizi haklı bularak bu uygulamalarımıza devam edebileceğimizi belirtmiştir. Cezaya söz konusu durum ise şu ana kadar Türkiye’de ele alınan ilk örnek olması ve Avrupa rekabet otoritelerinin benzer soruşturmalarda şirketlere ceza vermeden sadece uyarı verdikleri bir durum olması itibarıyla, rekabet alanında şu ana kadar sınırları belli olmayan özel bir durum olan Yemeksepeti.com fiyatlarının diğer online platformlardaki indirimleri de yansıtmasını talep etmemizden kaynaklanıyor.
 
Bizim karşımızda hiçbir başarı gösteremeyip silinip giden rakiplerimizin güneşi balçıkla sıvamaya çalışması sonucu hakkımızda açılan soruşturmadaki rekabet kısıtlaması ile ilgili dört maddeden üçünde hiçbir sorun olmadığının; sadece yukarıda bahsettiğim tek maddenin konu olduğunun altını çiziyorum. Israrla vurgulamak isterim ki bu karar Yemeksepeti.com’un on beş senedir sergilediği %100 kullanıcı odaklılığı konusunda en ufak bir değişiklik getirmeyecektir.
 
Öte yandan, rekabetin pazarı büyüttüğünün ve olgunlaştırdığının bilincinde bir firma olarak, bugüne kadar hiçbir zaman rakiplerimizi dışlayıcı ya da piyasaya girişlerini engelleyici adımlar atmadık. Yemeksepeti olarak tek gayemiz, yukarıda bahsettiğim gibi kullanıcılarımızın bize olan güvenini sürdürülebilir kılmak.
 
Kullanıcılarımız hiç merak etmesinler ve keyiflerine baksınlar. Biz burada hiç olmadığımız kadar sağlam durmaktayız.”