Netanyahu, Trump ile görüşecek

    0
    19

    İsrail başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, “ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump ve ben yakında bir araya gelerek İsrail ve ABD’nin gündemindeki tüm önemli konuları görüşmeye karar verdik. İsrailli bakan, bakan yardımcısı ve milletvekillerinden, basın üzerinden (Trump ile) mesajlaşmaya son vererek uygun kanallar vasıtasıyla karşılıklı politikaların hayata geçirilmesine imkan vermelerini talep ediyorum.” şeklindeki sözlerine yer verildi.

    Geçtiğimiz hafta Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de hatırlatan Netanyahu, bu görüşmede Trump’ın İsrail ile olan “derin dostluğunu” ifade ettiğini ve bu dostluğun sadece Trump tarafından değil “çevresindeki ekibi tarafından da paylaşıldığını” kaydetti.

    Netanyahu-Trump görüşmesinin nerede ve ne zaman gerçekleşeceğine dair ise bilgi paylaşılmadı.

    İsrail meclisindeki yasama komisyonunun bugün “ezan yasağı” olarak bilinen yasa tasarısını görüşmek üzere toplanacağını da ifade eden Netanyahu, “gürültü yaparak insanları rahatsız ettiği” iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediğini belirtti.
    Muhabir: Turgut Alp Boyraz