Nestle, Champion’ı 2 milyar dolara satın alabilir

    0
    27

    İsviçreli gıda devinin hazır gıda faaliyetlerinde azalan gelirini dengelemek amacıyla büyüme potansiyeline sahip kategorilere yöneldiği kaydediliyor.
    Nestlé’nin olası bir satın alma için görüşmelerde bulunduğu Champion, Toronto merkezli yatırım fonu Bedford Capital’e ait. Bununla birlikte anlaşmanın kesinleşebileceğine dair henüz net bir bilgi yok.
    Nestlé halen çok iyi bilinen Purina markasıyla kedi köpek maması pazarında sağlam bir yere sahip. İsviçreli devin evcil hayvanlara yönelik ürünlerinin satışları geçen yıl yüzde 3’lük bir büyüme kaydetti. Oysa şekerleme ve hazır gıda ürünlerinin satışlarındaki artış sırasıyla yüzde 0,3 ve yüzde 2,2 olarak gerçekleşti.
    Champion’u satın alması ise Nestlé’nin kedi köpek gıda işindeki ivmeyi koruması açısından önemli. Champion’ın et, serbest gezen tavuk ve balık menşeli mamaları Orijen ve Acana markalarıyla 80’i aşkın ülkede satılıyor.
    Öte yandan Nestlé, büyümeyi yakalamak için premium evcil hayvan ürünlerini satın almaya yönelen tek paketleniş gıda şirketi değil. Geçen şubat ayında General Mills de doğal kedi köpek maması üreticisi Blue Buffalo Pet Products’ı yaklaşık 8 milyar dolara atın almıştı.