​Nef ‘insan kaynakları’ kavramını yeniden tanımlıyor

0
170

2010 yılında kurulan Nef, bugün Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en çok satış yapan konut geliştiricisi konumunda. Bu hikâyede ise en büyük rolün çalışanlara ait olduğunun bilinciyle hareket eden şirket, benzersiz insan kaynakları anlayışıyla çalışanlarının mutluluğunu yüzde 90’ın üstüne taşıdı.

“İnsanların dertleri ile dertlenmek, hayatlarına değer katabilmek” vizyonuyla başarılı projelerine devam eden Nef, insan kaynakları kavramına farklı bir bakış açısı getiriyor. 

Şirketlerin topluma, insanlara bakışının değişmesi gerektiğini belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur “Biz yaptığımız tüm İK uygulamalarını, yapmak zorunda olduğumuz şeyler olarak görüyoruz. Çünkü çalışanlarımızın hepsi bizim çocuklarımız. Dolayısıyla bizim çocuklarımızla aynı imkana sahip olmalı” diyor. 

Nef’in çalışanlarının şirketi olduğunu ve bir ‘patron’ olmadığını anlatan Timur, şöyle devam ediyor: “Şirketin yüzde 95 hissedarıyım, ancak bugüne kadar hiç kâr almadım. Hissedarlar arasında bir kâr paylaşımı yok. Dağlatılabilir kârı toplumsal işlere ayırıyoruz. Çünkü bir şeyin sizin olmadığını düşündüğünüzde paylaşmış oluyorsunuz. Sizin olan şeyi ancak verebilirsiniz. Öte yandan yaptırılan okulların, kalıcı eserlerin isimlerini çalışanlarımız veriyor. Yani bir Nef çalışanı, anneannesinin adını bir okula verebiliyor.”
Bugün 300’ün üzerinde çalışanı olan Nef’de evden çalışma, gün içinde istenilen saat aralığında mesai, serbest kıyafet, ücretsiz tatil paketleri gibi pek çok farklı uygulama var. Ayrıca Nef çalışanlarının çocuklarının özel okul taksitlerini ödüyor, yaz okuluna gönderiyor, mentorluk desteği veriyor ve tüm okul hayatı boyunca burs sağlıyor.
Nef’in fark yaratan İK uygulamalarından birkaçı şöyle:

EVDEN ÇALIŞMA 
Biz verimliliğin esasına inanan Nefliler, bu doğrultuda diledikleri zaman evden çalışabiliyor. Böylelikle hem iş hem de özel hayatlarını daha rahat yönetme şansına sahip oluyorlar. Uygulamada, evden çalışmayı tercih edenler e-mail ve telefonla işlerini yapabiliyor, Skype üzerinden görüntülü olarak toplantılara katılabiliyor. Belirli departmanlarda 1 aylık pilot uygulamanın ardından hem çalışanların hem de bağlı oldukları yöneticilerin doldurdukları bir değerlendirme formu ile sonuçları takip ettiklerini anlatan Erden Timur, verimlilik ve motivasyon açısından hem çalışan hem de yönetici tarafında yüzde 100 memnuniyet sağladıklarını belirtiyor. Uygulama bugün tüm Genel Merkez çalışanları kapsamında genelleştirilmiş durumda.

SERBEST KIYAFET
Nef’te kıyafet özgürlüğü de bulunuyor. Sadece Cuma günleri geçerli olan serbest kıyafet uygulamasını tüm mesai günlerinde özgür kılınan Nef’te, çalışanlarımız tüm mesai günlerinde Jean, kadife, kanvas pantolon, casual gömlek, t-shirt, kazak, sweatshirt, spor ayakkabı giyebiliyorlar. 

AİLE FONU
Tüm çalışanlarını birer aile üyesi gibi gören Nef, aile kavramını çalışanlarımıza hayatlarının önemli dönüm noktalarında onlara destek ve yardımcı olarak hissettirmek ve yardımcı olmayı hedefliyor. Nef, evlilik hazırlıkları yapan, çocuk sahibi olacak veya ev sahibi olmak isteyen çalışanlara bu en kritik dönemlerinde maddi olarak destek sağlıyor. 

Ayrıca çalışanlarının çocuklarını kendi çocukları olarak gören şirket, onlara gerek eğitim gerekse sosyal olarak en iyi imkanlara sahip olmalarını destekliyor. 

EVLİLİK DESTEĞİ
Evlilik hazırlığı yapan, yeni evlenen çalışanlara düğün hediyesi, alışverişlerinde faydalanabilecekleri indirim noktaları, tatil imkanı ve en önemlisi esnek maaş avans uygulaması imkanlarını sunuluyor. Nef,  evlilik hazırlığı yapan, yeni evlenen çalışanlara bir ailenin sağladığı maddi ve manevi destek gibi, bütçelerine maddi olarak, yüreklerine de manevi olarak destek oluyor.

ÇOCUK SAHİBİ OLANLARA ESNEKLİK
Çocuk sahibi olan Nef çalışanlarına, doğum sonrası evden çalışma imkanı, anne-baba hazırlık kursları, bez-mama desteği sağlanıyor. Ayrıca esnek maaş avans uygulaması ile bütçelerine maddi olarak da destek olunuyor.

EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE DESTEK
Nef, binlerce müşterisini ev sahibi yaparken, kendi çalışanlarımızı da ev sahibi yapıyor. Çalışanlarına indirim ve uygun ödeme koşulları sağlayıp, ara ödemelerine destek olan Nef, esnek maaş avans uygulaması ile ödeme/peşinat sürecinde maddi destek sağlıyor. 

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ”
Çalışanlarımızın çocuklarını kendi çocukları olarak gören Nef, tüm çocukların iyi bir eğitim almalarını, geleceğe donanımlı, eğitimli ve başarılı bir şekilde hazırlanmalarını, gerek zihinsel gerekse bedensel olarak tam bir sağlık içerisinde olmalarını hedefliyor.

Bunun için de tüm başarılı çocukların özel okula gitmelerini destekliyor. Başarılı çocukların özel okul ücretlerinin yüzde 50’ni Nef finanse ediyor. Hatta özel okullar ile Nef çalışanlarına özel indirim anlaşmaları yapılarak, ücrette indirim avantajı da sağlanıyor.

Sadece eğitim-öğrenim döneminde değil, kış ve yaz sömestr dönemlerinde de çocuklar kış ve yaz okullarına gönderiliyor. Çocukların kış ve yaz okullarına gitmelerini sağlayarak, spor, müzik ve yeteneklerinin olduğu alanlarda kendilerini geliştirmelerini, mutlu ve sağlıklı olmalarını destekleniyor.

Ayrıca, çocuklara, gençlere özel günlerde (23 Nisan, 19 Mayıs) hediyeler gönderiliyor. (Oyuncak müzesi bileti, sinema biletleri gibi…)

“BİZİM ANNE BABALARIMIZ”
Nef çalışanların anne ve babalarının sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerini destekliyor. Esnek maaş avans uygulaması ile sağlık problemlerinde maddi olarak onların yanlarında oluyor. Ayrıca, kişisel olarak doktor, tedavi ihtiyaçlarında tüm imkanlar seferber ediliyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası imkanından faydalanmaları için gerekli çalışmalar da yapılıyor. 

KEYİF KULÜBÜ
Nef çalışanlarına yorgunluklarını atacakları, motivasyonlarını arttıracakları tatil imkanı sunuyor. Yurt içinde zincir otellerden Nef çalışanlarına özel indirim avantajları sunan anlaşmalar yapan şirket, ayrıca tüm çalışanlarına yurt içi 3 günlük tatil ücretini hediye ediyor. Yurt dışında tatil yapmak isteyen çalışanlara ise uçak bileti hediyesi veriliyor.

Keyif Kulübü uygulamaları kapsamında, çalışanlar arasında iletişim ve sinerjiyi arttıracak, biz olgusunun pekişmesini sağlayacak, şirketler arası futbol ve basketbol turnuvalarını da katılım sağlanıyor. 
Şirket içerisinde kurulan bir koro ise şirket içi etkinliklerde sahne alıyor.

KARİYER YÖNETİM SİSTEMİ
Nef’in büyümesine paralel olarak, her seviyedeki insan kaynağını yetiştirmek, çalışanların kariyer hedeflerini kendilerinin belirlemelerini sağlamak için sistemin onları üst pozisyona taşıyacağı bir Kariyer Yönetim Sistemi kuruldu. Her seviye ve görev için tanımlanan Nef’teki kariyer geçiş noktaları, kariyer geçiş kriterlerini de standardize ediyor. Çalışanlar gerek mesleki gerekse kişisel gelişim eğitimler ve e-kariyer yönetim sistemi ile bir üst göreve hazırlanıyor. 

NEF Hakkında
Nef, Timur Holding’in bünyesi altında yer alan bir gayrimenkul markasıdır. 2010 yılından bu yana en küçük alanları değerlendirerek yaşama katan ve insanlar için ince düşünülmüş yaşam alanları tasarlamayı amaçlayan Nef, bu hedefle çıktığı yolda kısa sürede büyük işlere imza attı. Türkiye’de ve dünyada 6 ülkedeki büyük metropollerde sektörel ihtiyaçları analiz etmek için uzman kişi ve kurumlarla çeşitli anketler ve araştırmalar yapan Nef, hedef kitlenin beklentilerine en uygun şekilde tasarımı odak noktası  haline getirerek çalışmakta ve gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandırmak için satıştan pazarlamaya bütün katma değer zincirini yeniden  tasarlamaktadır. Dünyanın en iyi 10 mimarlık firmasından 4’ü ile aynı anda çalışan dünyanın sayılı  gayrimenkul firmasından biri olan Nef, projelerinde iç mekan ve dış cephenin yanı sıra elektrik anahtarlarından kapı kollarına kadar en ince ayrıntılarda bile tasarımı ön planda tutmakta ve dünyaca ünlü tasarımcılarla çalışmaktadır.