Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. yılında anılıyor

0
119
TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’inci yılında törenlerle anılıyor.
 
İZMİR’DE ‘ATA’YA SEVGİ NÖBETİ’
İZMİR’in Konak İlçesi’nde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’nda’, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak ‘Ata’ya sevgi nöbetini’ tutmaya başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 300 kişi, ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’nda’, bugün saat 21.05’te başlayarak ve yarın sabah saat 09.05’e kadar sürecek 12 saatlik ‘Ata’ya sevgi nöbeti’ etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinliğe CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır da katıldı. Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşı’nı okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ninde okunduğu etkinlikte Atatürk Belgeselleri gösterildi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır meydanda bulunan Atatürk Anıtı önünde meşale tutarak fotoğraf çektirdi. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını atan grup, yarın sabah saat 09.05’e kadar sürecek 12 saatlik ‘Ata’ya sevgi nöbetini’ tutmaya başladı.
 

Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­’nin ku­ru­cu­su ve ilk cum­hur­baş­ka­nı olan Ga­zi Mus­ta­fa Ke­mal Ata­türk ölü­mü­nün 77. yı­lın­da tüm yurt­ta ve yurtdı­şı tem­sil­ci­lik­le­r­de tö­ren­ler­le anı­la­cak. Anıt­ka­bi­r’­de ya­pı­la­cak olan res­mi tö­ren Cum­hur­baş­ka­nı Re­cep Tay­yip Er­do­ğan ve Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu­’nun  ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­le­şe­cek. Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, Anıt­ka­bir Özel Def­te­ri­’ne me­saj ya­za­cak.
MHP VE HDP KA­TIL­MI­YOR
Bu­gün ger­çek­leş­ti­ri­le­cek 10 Ka­sım Ata­tür­k’­ü An­ma Tö­ren­le­ri­’ne MHP ve HDP, Er­do­ğa­n’­ı pro­tes­to ama­cıy­la ka­tıl­ma­ya­cak. CHP ise tö­re­ne ka­tı­la­cak. Bin­ler­ce öğ­ret­men ve öğ­ren­ci Mus­ta­fa Ke­mal Ata­türk için Anıt­ka­bi­r’­e ge­le­rek 10 Ka­sım şi­ir­le­ri oku­ya­cak. 10 Ka­sım 1938 gü­nü sa­at 09:05’te ya­şa­mı­nı yi­ti­ren Mus­ta­fa Ke­mal Ata­türk’ün anı­sı­na dü­zen­le­nen; 10 Ka­sım Ata­’yı An­ma Gü­nü, Anıt­ka­bir  zi­ya­re­ti ile baş­la­ya­cak, ve An­ka­ra­’da ya­pı­la­cak olan res­mi tö­ren­le de­vam ede­cek. Tür­ki­ye­’de yas gü­nü ola­rak ka­bul edi­len bu­gün­de bay­rak­lar ya­rı­ya in­di­ri­le­cek. Tra­fik­te­ki araç­lar ise bu­gün, sa­at 09:05’te du­rup 4 da­ki­ka kor­na ça­la­rak an­ma et­kin­lik­le­ri­ne des­tek ve­re­cek.  Ata­tür­k’­ün ölüm yıl­dö­nü­mü ne­de­niy­le Anıt­ka­bi­r’­in  bu­gün zi­ya­ret­çi akı­nı­na uğ­ran­ma­sı bek­le­ni­yor. 

GOOGLE ATATÜRK’Ü UNUTMADI

Google, 10 Kasım nedeniyle “Ulu Önder Atatürk’ü saygıyla anıyoruz” notuyla anasayfasında kırmızı gül fotoğrafı paylaştı.
 

Google, dünyada önemli gün, hafta ve önemli kişilerle ilgili yaptığı Doodle’da bu kez Ulu Önder Atatürk’e yer verdi.

Google, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da “Ulu Önder Atatürk’ü saygıyla anıyoruz” notuyla anasayfasında kırmızı gül fotoğrafı paylaştı.