Murat Ülker: Nestle’den vazgeçtik

0
169

Yıldız Holding’e bağlı olan Pladis, Nestle’nin 2 milyar dolarlık ABD varlıklarını satın almaktan vazgeçti.

Dünya’ya konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Cuma günü basına yansıyan sürecin gündemden kalktığını açıkladı.

Ülker, “İlgilendik. Ancak olmadı. Biz ticaretle uğraşıyoruz. Fırsatları doğal olarak değerlendiriyoruz. Nestle’nin ABD işi de öyleydi. Görüştük. Rakamları, üretimleri inceledik. Raporları okuduk. Cuma günü kararımızı verdik. Vazgeçtik ilgilenmekten” dedi.

Bu açıklamalarıyla birlikte Ülker, Kerevitaş’ın Besler hisselerini Yıldız Holding’den satın alması konusunda da açıklamalarda bulundu. Ülker, şöyle dedi:

“Türkiye cazibesini koruyor. Birçok sektörde de artırıyor. Yabancı istikrar istiyor ve istikrara geliyor. İşte bu Kerevitaş-Besler operasyonu da bunun bir sonucu. Superfresh markasıyla öne çıkan dondurulmuş gıda pazarının en önemli oyuncularından biri Kerevitaş. Son 3 yılda senelik ortalama yüzde 21 büyüme kaydetmiş bir şirket. Geçen yılı 460 milyon liralık ciroyla kapattı. Bu yıl ise yüzde 30’luk büyüme hedefiyle 600 milyon lirayla kapatacak. Besler ise Bizim Yağ, Teremyağ, Luna, Ona gibi tanınmış markalara üretim yapan, Marsa’yı da bünyesinde barındıran sektörünü domine eden bir şirket. Kerevitaş, Besler hisselerinin Yıldız Holding’den alımı için 904.5 milyon lira ödeyecek. Böylece alanında iki büyük şirket, Türkiye’nin en büyük halka açık ikinci dev gıda firmasını oluşturacak.”
Ülker’in verdiği bilgilere göre Kerevitaş’ın cirosu bu operasyonla 2 milyar liraya yaklaşacak. Bu da bir anlamda Türkiye’nin en önemli gıda bütünleşmesi demek. Bilindiği üzere Türkiye’de borsaya açık en büyük gıda şirketi Ülker. Cirosu 4.5 milyar lira. İkinci dev unvanını da böylece Ülker Ailesi’ne ait Kerevitaş üstlenecek. Bir anlamda gıda sektörünü borsada domine edecek iki şirket de Ülker Ailesi yönetiminde olacak