Murat Ülker ile Icahn’in çarpıcı ortak noktası

0
68

Analistlerin artık şirket değerleri üzerinde yorum yaparken tweet etkisini de dikkate alması gerekecek. Bu yeni sosyal medya etkisi, Türkiye’de KAP’a ve yurtdışında ilgili sermaye piyasası kurullarına yapılan açıklamaları da demode hale getiriyor. 

>> Murat Ülker tweet attı, Gözde Girişim hisseleri fırladı

Aktivist yatırımcı Carl Icahn’in, en büyük yatırımcısı olduğu Apple ile ilgili olarak attığı “Apple hissesi 240 dolar olmalı” tweet’i tek başına Apple’ın piyasa değerini 8 milyar dolar artırdı.Icahn’in Apple CEO’su Tim Cook’a yazdığı mektubun temasını yansıtan tek cümlelik tweet, Apple hissesinin değerini yüzde 1,1 yükseltirken Icahn’in kendi yatırımının değerini de 76 milyon doların üzerinde artırdı. Şok etkisi, Icahn’ın öne sürdüğü rakamın, Apple hissesinin o andaki seviyesinden yüzde 84 daha yukarda olmasından kaynaklanıyor.

Daha önce de Murat Ülker, resmi twitter hesabından borsanın ikinci seans açılışı sırasında, “Gözde yönetim kurulundayız. Artık bazı iştiraklerimiz satışa hazır hale geldi” tweetini atınca Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın hisse fiyatı yüzde 4 yükselmişti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ve medyada şirket ile ilgili herhangi bir açıklama olmamasına karşın Twitter etkisiyle gerçekleşen hızlı yükseliş, sosyal medyanın etkisini çarpıcı bir biçimde ortaya koyarken konu ile ilgili yoğun tartışmalar yaşanmıştı.

Sosyal medyadaki gelişmeler, KAP ile ilişkiyi evliliğe çevirirken Twitter flörtünün sıcağının gelecek dönemde de şirket değerlerini hoplatması şaşırtıcı olmayacak. Bu dünyada, yeni etik kuralların tanımlanması da kaçınılmaz bir zorunluluk haline geliyor.