Murat Özyeğin: Credit Europe ile ilgili satış süreci yok

0
28

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Rusya’da bankacılık alanında faaliyet gösteren Credit Europe’un satışı ile ilgili bir süreç içinde olmadıklarını söyledi.

Basında Fiba’nın Credit Europe’u satacağı yönünde haberler yer almış; Reuters’a bilgi veren kaynaklar da, Fiba Group’un sahibi olduğu Rusya’nın orta ölçekli bankası Credit Europe Bank’ta satışa hazırlanıldığını söylemişti.
TÜSİAD’ın olağan genel kurul toplantısı sırasında gazetecilerin Credit Europe’ta herhangi bir satış süreci olup olmadığı sorusu üzerine Özyeğin, “Rusya ile ilgili en ufak bir sorunumuz yok. Bize bir baskı yok. Bir satış sürecimiz yok… Ama bize her zaman ilgi olabilir. Her türlü teklif bize geliyor olabilir. Biz de teklif edebiliriz” dedi.
Özyeğin, basında yer aldığının aksine Credit Europe’un satışı konusunda Morgan Stanley’e de yetki vermediklerini söyledi. Konuyla ilgili Fiba Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamada da, “Öncelikle Türkiye ile Rusya arasında oluşan ve kısa zamanda çözülmesini umduğumuz sıkıntılar, Credit Europe Bank Rusya’nın Rus mali otoriteleri ile herhangi bir sorun yaşamasına kesinlikle sebebiyet vermemiştir.

Credit Europe Bank Rusya, Rus Merkez Bankası ve diğer devlet otoriteleri ile olumlu ilişkilere sahiptir” denilerek şu ifadelere yer verildi: “Öte yandan Fiba Grubu olarak her sektör veya ülkede olduğu gibi Rusya’daki bankamız için de stratejik opsiyonlarımızı jeopolitik gelişmelerden bağımsız olarak her zaman değerlendirmekteyiz. Ancak bugün itibari ile Rusya’daki bankamız hakkında aldığımız bir satış kararı yoktur.”