Mumbai’de bir gün

0
40

MUMBAİ GİBİ çok renkli, aşırı kalabalık bir metropolü gezmek için Satender Tomar gibi işini tutkuyla yapan bir rehber gerekiyor; Satender Tomar yeni, lüks St. Regis Mumbai’de concierge’lerinkine benzer hizmetler sunan 35 kişilik bir “butler” ekibini yönetiyor. Tomar’ın misafirleri daha önce adı Bombay olan şehre içeriden bakmak istediklerinde, onları şu noktalara gönderiyor.

En iyi yeni restoran: Artık var olmayan, Mumbai’nin çok sevilen ve dünyadan müzik geceleriyle meşhur Henry Tham’s’ın sahipleri Kamala Mills bölgesinde Koko’yu açtı. Gri, taş kaplı duvarlı, hoş bir ortamı olan restoran kaburga yemeği, deniztaraklı mantı gibi Asya’ya özgü yemeklerde uzmanlaşmış bulunuyor.

Yükselen civar bölge: Mumbai’yi oluşturan ince yarımadanın en ucunda yer alan Colaba şehrin farklı ve dinamik bir yöresi; burası hareketli, canlı pazarlar, hipster sanat galerileri, tarihsel anıtlar ve yemek yemeye, parti yapmaya elverişli yerlerle dolu. Bir zamanlar turist tuzağı olarak adlandırılan bölge, şimdilerde yeni “trendy” mekanları sayesinde sofistike yerli ve yabancı ziyaretçileri çekiyor.

Kokteyl için: Eğer Mumbai’nin güzel halkıyla kaynaşmak istiyorsanız, 10 yılı aşkın bir süreden beri faaliyette olan ikonik Olive’deki perşembe bar gecelerini kaçırmayın. Akdeniz temalı ve şık bir şekilde dekore edilmiş Olive avlusunda hem açık hem kapalı oturma yerlerine sahip. Aynı zamanda pazar brunch’ları için Mumbai’nin en iyi yerlerinden biri.

Radardaki müze: Mumbai’nin ilk müzesi olarak adlandırılan Dr.Bhau Daji Lad Mumbai City Museum, erken dönemin yanı sıra Bombay Sanat Okulu’na devam edenlerin yeteneklerini yansıtan, 19. yüzyıla ait zarif ve dekoratif sanatların ender bir koleksiyonu aracılığıyla kentin mirasını ve tarihini sergiliyor. Daimi koleksiyonda benim favorilerimden bazıları Mumbai’de yaşayanların hayatını belgeleyen kitaplar ve eski Bombay’ın fotoğrafları.

Sıcak havadan kaçmak için: Vakit geçirmek, en yeni Bollywood filmlerini izlemek ve sıcaktan kaçmak için en ideal yer Regal Sineması. Colaba Causeway’in sonundaki, Art Deco tarzındaki bu mücevheri andıran yapı 1933’te açıldığından beri çok az değişmiş. Şovun başında Hint ulusal marşı çalındığında ayağa kalkmayı unutmayın.

Şehirde kaçış: Denizi seviyorsanız, Mumbai’den 120 km uzaklıkta bir kıyı bölgesi olan Alibag’da özel tekne turunu mutlaka denemelisiniz. Temiz ve güzel plajlarıyla sakin bir yer olan Alibag, Mumbai’nin telaş ve kalabalığından ufak ve hızlı bir kaçamak için ideal.

10.000 DOLARA BİR GÜN
Tomar’dan bize bütçeyi batıracak bir gün planlamasını istedik: St.Regis Mumbai’de sunduğumuz iki “aficionado programı” birleştirmenizi öneririm. İlki Good Earth’te alışveriş deneyimi ve tabak çanağa yatırım. Bana önceden isimlerinizi söylerseniz baş harflerini işlemeleri için kendilerine bildiririm. Daha sonra şehrin merkezinde mücevher alışverişini planlama: Sofistike mücevher için Nirav Modi ve Hint estetiğini yansıtan kıyafetler için Ensemble.

Ardından Asya Oyunları’nda madalya kazanmış olan Rajesh Dullaji’yle muhteşem bir yatta gece gezmesi. Ekibimizdeki “butlerlar” size eşlik ederek, çeşitli ordövr ve şampanya servisinde bulunacak. Geceyi Magazine Sreet Kitchen’da bitirmenizi tavsiye ederim; burası, ünlü bir yerli şefin size özel muhteşem bir yemek hazırladığı teatral bir mutfak ve yemek mekanı. Daha sonra da St. Regis’de benim favorim olan Metropoliran Suite’e yönelerek günü tamamlayabilirsiniz.