Morgan Stanley’e göre Türkiye için 3 temel risk

0
20

AK Parti’nin 22 Mayıs tarihi için olağanüstü kongre kararı almasını ve Başbakan Davutoğlu’nun yerine başka bir ismin seçilecek olmasını değerlendiren Morgan Stanley, Türkiye için siyasi riskin yatırımcıların gündemine geri geldiğini vurguladı.
   
Yaşanan gelişmeler sonrasında 3 temel riskin ortaya çıktığını ifade eden Morgan Stanley, bu riskleri şöyle sıraladı:

1-2016 4. çeyrekte veya 2017 ilk çeyrekte gerçekleşmek üzere artan erken seçim veya referandum riski. AKP’nin anayasa değişikliği vebaşkanlık sistemi için çabalarını hızlandırması büyük olasılık.

2- Batı ile ilişkilerin kötüleşmesi riski

3- Yeni liderin seçilmesi sonrasında gerçekleşmesi beklenen kabine değişikliği ile cari ekonomi yönetiminde değişiklik yaşanması riski.
   
Bu gelişmeler sonrasında Türkiye’nin en azından gelecek 6-8 ay devam edecek bir artan siyasi risk dönemine girdiğine inandıklarını ifade eden Morgan Stanley, bunun makro ve finansal değişkenler üzerinde bazı etkiler yapmasının muhtemel olduğunu vurguladı.
     
En yakında gerçekleşecek etkinin TCMB’nin para politikası duruşunda bir değişiklik olmasının muhtemel olduğunu ifade eden Morgan Stanley, TCMB’nin 24 Mayıs’taki PPK toplantısında faiz koridoru üst bandında 50 baz puan indirim yapması olasılığının önceki beklentilerine göre kayde değer şekilde azaldığını belirtti.
   
Morgan Stanley yaptığı değerlendirmede dolar/TL paritesi için 3.20 olan yıl sonu hedeflerine bağlı olduklarını da tekrarladı.