Morgan Stanley’den tüketim sektörü için belirsizlik uyarısı

0
30

Morgan Stanley,  terör olayları, düşen turizm rakamları ve TL’ye ilişkin görünümün tüketim sektörü hisselerini olumsuz etkileyebileceğini savundu

Morgan Stanley analistleri Nicholas Ashworth ve Ercan Ergüzel bugün müşterilerine ilettikleri raporda, terör olayları, düşen turizm rakamları ve TL’ye ilişkin görünümün perakende harcamalarında sürmekte olan kademeli iyileşmeye karşı riskler oluşturduğunu söyledi.

Kurum, manşet tüketim verilerinin mülteci akını, asgari ücretteki artış ve daha güçlü Türk Lirası dolayısıyla güçlü geldiğine dikkat çekerken Türk Lirası’ndaki keskin bir düşüş yaşanması durumunda tüketici güveninin olumsuz etkilenebileceğini belirtti.

Tüketim şirketleri ile zayıf hacimler ve düşük gıda enflasyonu dolayısıyla tavsiyelerini düşüren kurum Coca Cola İçecek ve Anadolu Efes ile ilgili hisse başına kazanç beklentilerini yüzde 10 düşürdü.  

Coca Cola İçecek hedef fiyatı 46,5 liradan 41,5 liraya çekilirken, Ülker’in hedef fiyatı Pladis yapılanması ile daha geniş bir direnç yarattığı için 24 liradan 25 liraya çıkarıldı. BİM’in hedef fiyatı ise 59 liradan 61,7 liraya yükseltildi.