​Moody’s, Brezilya’nın notunu indirdi

0
26

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Brezilya’nın kredi notunu “Baa2″den “Baa3″e indirdi ve not görünümünü “negatif”ten “durağan”a çevirdi. 

Moody’s’in internet sitesinde yapılan açıklamada, Brezilya’nın kredi notunun, beklenenden zayıf ekonomik performans, artan kamu harcamaları ve mali reformlar konusunda siyasi uzlaşı sağlanamaması gerekçesiyle “Baa2″den “Baa3″e çekildiği bildirildi.

Ülkenin kamu borcu ve finansman gücünün, “Baa” not grubundaki diğer ülkelere göre daha zayıf durumda olduğu ve önceki beklentilere kıyasla bariz şekilde kötüleşeceği öngörüsünde bulunan Moody’s, açıklamasında şu tespitlere yer verdi:

“Büyüme, Moody’s’in geçen yılki projeksiyonlarından daha düşüktü ve bu şekilde devam edeceği tahmin ediliyor. Mali ve parasal sıkılaştırmanın yanı sıra zayıf tüketim ve yatırım harcamaları, ekonomiyi bu ve gelecek yıl olumsuz etkileyecek. Ekonominin bu yıl resesyona girmesi, gelecek yıl yerinde sayması ve 2017-2018’de yıllık yüzde 2 civarında büyümeyle kademeli olarak toparlanması bekleniyor”.

Derecelendirme kuruluşu, ayrıca Brezilya’nın not görünümünü “negatif”ten “durağan”a çevirerek, bunun ülkenin “Baa3” ile “yatırım yapılabilir” son seviyeye çekilen kredi notunun yeniden indirilmesine yol açacak derecede bir kötüleşmenin beklenmediğine işaret ettiğini kaydetti. 

Moody’s, Brezilya’nın not görünümünü Eylül 2014’ten bu yana “negatif”te tutuyordu.