Microsoft ve GoDaddy’den KOBİ’leri internete taşıma projesi

0
33

Microsoft ve GoDaddy’nin hedefi, Türk KOBİ’lere rekabette küresel pazarlara açılmasını sağlayacak altyapıyı kazandırmak.

İki teknoloji şirketi Microsoft ve GoDaddy, KOBİ’lerin teknolojik dönüşümünü kolaylaştırmak ve rekabet gücünü bilişimle kalkındırmak amacıyla stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Yeni işbirliği ile, KOBİ’ler yıllık satın alımlarda ilk yıl için ayda 2,99 liraya GoDaddy danışmanlığında kendi internet sitelerine sahip olacak, Microsoft Office 365 bulut teknolojisi ile 50 GB kapasiteli e-posta servisinden faydalanıp, istedikleri an, istedikleri yerden çalışmanın avantajını yakalayacak. GoDaddy kullanıcı tabanının genişlemesiyle gelecekte bu fiyatın daha aşağı çekilmesini planlıyor.

Global internet alan adı servis sağlayıcısı GoDaddy’nin Microsoft Türkiye ile imzaladığı stratejik işbirliği anlaşması kapsamında, KOBİ’ler, e-posta, kurumsal web sitesi, alan adı, Word ve Excel dosyalarını internet üzerinden düzenleme, dosya saklama ve paylaşımı gibi içeriğe sahip Microsoft’un Office 365 servisinden yararlanarak, yıllık satın alımlarda ilk yıl için ayda 2,99 liraya işlerini internette kolayca yönetebilecekler. GoDaddy müşterisi KOBİ’lerin Microsoft’un bulut teknolojisi Office 365 ile, her an her yerden işlerini takip edecek, kendi internet siteleri üzerinden rekabette küresel pazarlara açılmaları hedefleniyor.

GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen’in açıkladığı servis için Özmen, “Ülkemizin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilmesi için KOBİ’lerimizin dünyaya açılması ve rekabet gücüne sahip olması çok önemli. KOBİ’lerimiz son teknolojileri ön görülebilir maliyetlerle, çok büyük başlangıç yatırımları yapmadan, kullanmak istiyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında Microsoft Office deneyimini bulut teknolojisiyle birleştiren “Office 365” servisini KOBİ’lerle buluşturuyor, işlerini internetten yönetmeleri için onlara destek oluyoruz. Microsoft’un Office 365 bulut teknolojisi ile işletmeler hem maliyet hem de rekabet avantajı kazanıyor” dedi.

Boston Consulting Group’un (BCG) araştırması, Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 10 daha fazla teknoloji kullandıklarında 15 milyar dolar daha fazla gelir elde edip 360 bin kişilik ilave istihdam sağlayacaklarına işaret ediyor.

Maruzzi ise “Hızla büyüyen internet kullanıcı nüfusu ile Türkiye, şimdiden bölgedeki en büyük internet penetrasyonuna sahip ülkelerden bir tanesi. Tüketiciler ve işletmeler her gün daha da artan bir biçimde ürün ve servisleri internette arıyor ve müşterilerin bu ihtiyaç ve isteklerini karşılamak da kurumlar için artık bir gereklilik haline geldi. Bu paket ile altyapı maliyetine gerek kalmadan işletmelerin, en hızlı ve uygun koşullarda teknolojiye ulaşmaları için avantajlı bir çözüm getiriyoruz.  KOBİ’lerimizin verimliliğini ve karlılığını artıracak bu işbirliğini teknolojinin öncü kurumu Microsoft Türkiye ile gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Günümüz şartlarında sürdürülebilir başarının teknoloji ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda, Türkiye’deki küçük işletmelere dijital ekonomide büyümeleri için doğru araç ve çözümler sunmak ve onların tüm dünyada daha fazla müşteriye ulaşmaları ve 7/24 faaliyet göstermeleri için yardımcı olmak en önemli hedefimiz.”

Paket kapsamında sunulanlar şu şekilde sıralanıyor:
•             Özel bir alan adı
•             Seçilen alan adında işletmenin websitesi için barındırma hizmetini de kapsayan GoDaddy Web Sitesi Mimarı üyeliği
•             Kurumsal e-posta, kişiler ve takvimleri seçilen alan adına bağlayan Microsoft Office 365
•             GoDaddy’den Türkçe müşteri desteği
 
Bunun yanı sıra GoDaddy, Office 365’in lider doküman yönetim platformu Sharepoint, sesli görüntülü iletişim çözümü Skype for Business ve tüm dünyada 1,7 milyar kişinin kullandığı Office uygulamasını müşterilerine sunacak. Office 365 servisi ile Türkiye’deki küçük işletmeler, maliyet avantajı ve güvenli altyapı desteği ile internette faaliyetlerini yürütebilecek. GoDaddy böylece sunduğu servisler ve kolay erişilebilir müşteri desteği ile, dijital dünyada öne çıkmak isteyen KOBİ’lere verimlilik, hız ve esneklik katacak.