Microsoft Kurumsal Çözümler Zirvesi’nde dijital dönüşüm konuşuldu

0
51

Geçtiğimiz ay düzenlenen Microsoft Kurumsal Çözümler Zirvesi’nde geleceğin fırsatlarını yakalamak ve yeni rekabet ortamında öne çıkmak isteyen kurumlar bir araya geldi. Zirvede büyük veri, yapay zeka, akıllı sistemler, nesnelerin interneti (IoT), üretkenlik çözümleri, iş analitiği gibi konuların yanı sıra Microsoft Dynamics 365 duyurusu da yapıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen zirvede Microsoft’un dijital dönüşüm stratejisi ile uçtan uca bulut tabanlı akıllı iş çözümleri ve günümüz teknoloji dünyasında sektörün önde gelen kurumlarının üst düzey yöneticileri bu dönüşümü nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.

Zirvenin açılış konuşmasında sürdürülebilir ekonomi ve toplumsal refah için toplumların sürekli gelişmesi ve yenilik yaratması gerekliliğine değinen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu şu açıklamaları yaptı:
“Türkiye, Dünya Ekonomi Forumu’nun 2016 Küresel Rekabet Raporu’na göre 140 ülke içerisinde 51’inci sırada. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması hedefleniyor. Bu misyona ulaşmamız için inovasyon ve Ar-Ge’ye odaklanmamız gerekiyor. İnovasyonda 2014’te 56, 2015’te
60’ıncı sırada yer almamız, bu alanda ne yazık ki eksiklerimiz olduğunu gösteriyor.

Bu yıl nesnelerin interneti, yapay zeka, bulut ve siber güvenliği odak alanlarımız olarak belirledik. Çünkü dünya ekonomisinin yüzde 25’inin 2020’ye kadar dijital olması bekleniyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun araştırmalarına göre, 2020’ye kadar 4,5 milyon kişi işlerini robotlara devredecek. Bu noktada şirketlerin sunacağı teknolojik çözümlerin çok kıymetli olacağına inanıyoruz. 2020 yılında her bireyin ortalama beş adet internete bağlı cihazı olacak. Veri tüketimi ve üretimi katlanarak artacak. Veri en değerli sermaye, onu doğru yöneten şirketler de en akıllı kurumlar olacak. Microsoft olarak yazılımlarımız ve teknolojik çözümlerimizle şirketlere bu alanda güç katmayı hedefliyoruz.

Yapay zekayı herkesin kullanabileceği bir teknoloji haline getirmek istiyoruz. Üretim, finans, tekstil, otomotiv ve kamu sektörlerine odaklanıp, her sektörden en az bir global başarı hikayesi çıkaracağız. Eğitimde öğrencilerin bu alanda yetiştirirken, startup’lar arasında da yapay zeka projelerine destek olacağız.
Microsoft olarak yayınladığımız Güvenlik Raporu’nda Türkiye yüksek riske rahip ülkeler arasında. Örneğin, bilgisayarlarda kötü amaçlı yazılım bulunma oranı, dünyada ortalama yüzde 17,8 iken, ülkemizde yüzde 40,3.
Microsoft olarak akıllı bulut platformumuza yatırım yapmaya ve bu alanda büyümeye devam edeceğiz. Bugün bulut bilişim çözümlerimizle 141 ülkede, beş kıtada 24 veri merkezi ile 1 milyardan fazla kullanıcıya ve 20 milyondan fazla şirkete hizmet veriyoruz. Türkiye’de de gerek kamu gerekse özel sektörde başarılı bulut projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz.’’