Mercedes’ten lüks pickup

0
169

Diesel emisyonlarıyla ilgili endişeler yüzünden geniş çaplı bir geri çağırmayla karşı karşıya kalan Mercedes, ilk pickup kamyonet modeliyle rafine imajının kapsamını daha da genişletme peşinde. Bu yeni model arkasında deri koltuklu açık hava bir kasaya, meşe ağacından tasarıma ve otoyolda sürüş kapasitesine sahip.

Bloomberg’te yer alan habere göre, Almanya’da 37,000 euro’dan satışa sunulacak olan X-Class kasım ayından itibaren pazarda yer alacak; 2018’de Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda’da, bir sonraki yıl ise Latin Amerika’da pazara çıkacak. Mercedes model ilk başta iki diesel opsiyonla ve aynı zamanda benzinli motorla satışa sunulacak.

Mercedes lüks pickup modeliyle bisiklete binmeyi, yelkeni seven zengin müşterileri hedefliyor. S-Class sedan gibi görkemli modellerden çok uzak yeni bir tasarıma yönelen dünyanın en büyük lüks otomobil üreticisi, böylece satış hacmini büyütmeyi hedefliyor. X-Class’ın aynı zamanda Mercedes’e BMW ve Audi gibi rakipleri karşısında da farkı kolay kolay kapatamayacakları bir üstünlük sağlıyor.

Mercedes CEO’su Dieter Zetsche, klasik pickup sınırlarını zorlayan X-Class’ın aile ve life style teması dışında iş amaçlı da kullanılabilecek çok işlevli bir yapıya sahip olacağını kaydediyor.