Maliye Bakanlığı’ndan taşeron işçilerle ilgili açıklama

0
21

Maliye Bakanlığı, son günlerde taşeron işçilerle ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin medyada yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
   
Açıklamada, Ağbal’ın kadroya alınacak işçi sayısının artacağı ya da düzenlemenin genişletileceği yönünde bir beyanının bulunmadığı belirtilirken, “Konuya ilişkin ilgili Bakanlıklar ve taraflarla birlikte gerekli çalışmalar halen devam etmekte ve ilgili tüm tarafların görüşleri alınmaktadır” denildi.
   
Bakanlık’tan yapılan açıklama şu şekilde:
   
“Dün ve bugün bazı basın yayın organlarında, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın “Kadroya alınacak taşeron işçilerin sayısının artacağı”, “Yapılacak düzenlemede kapsamın genişletileceği”, “Taşeron işçilerinin maaşlarının, diğer memurların maaşlarıyla aynı seviyeye getirileceği”, “Taşeron firmaların zarar görmemesi için ellerindeki araç ve makinelerin devlet tarafından satın alınacağı” ve “1 Kasım 2015 tarihinde çalışıyor olmak şartının esnetileceği” yönünde açıklamalar yaptığına ilişkin haberlerin yer aldığı görülmüştür. 
   
Bu nedenle Bakanlığımız tarafından aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması ihtiyacı doğmuştur.
   
Maliye Bakanımızın bu şekilde açıklamaları söz konusu değildir.
   
Konuya ilişkin ilgili Bakanlıklar ve taraflarla birlikte gerekli çalışmalar halen devam etmekte ve ilgili tüm tarafların görüşleri alınmaktadır.”