Lukoil Türkiye’ye yeni CEO

0
138

Lukoil Türkiye’nin yeni CEO’su Arash Repac oldu.

Repac son beş yıldır LUKOIL Türkiye’nin perakende satışlardan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürütmekteydi. Daha öncesinde LUKOIL’in Moskova’daki merkezinde 2 yıl kadar görev yapmış olan Arash Repac’ın Türkiye kariyeri Temsa ile başlamıştı. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimleri fakültesinden mezun olan Repac, Türkiye’ye yabancı değil. On yıldan uzun süre Türkiye’de yaşamış olan Repac evli ve biri Türkiye doğumlu iki çocuk babası. 

Repac görevi 1 Temmuz’da resmen Alexander Terletskiy’den devralacak. Son beş yıldır bu görevi sürdürmekte olan Terletskiy, ay sonu itibari ile Türkiye’den ayrılacak.

LUKOIL HAKKINDA
LUKOIL, dünya petrol üretiminin yüzde 2’ni gerçekleştiren ve kanıtlanmış rezervlerinin yüzde 1’ni elinde bulunduran dünyanın en büyük özel petrol ve gaz şirketlerinden biri. Lukoil Grubu’nun ana faaliyetleri petrol ve gaz arama ve üretim faaliyetleri, petrol ve petrokimya ürünleri, elektriğin üretimi ve satışı olarak sıralanıyor. Lukoil, dünya çapında 40’tan fazla ülkede de faaliyet gösteriyor. Şirketin Rusya, Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinde modern rafineri ve petrokimya tesisleri bulunuyor. 2015 sonu itibariyle Lukoil’ın perakende satış ağı Rusya’nın yanısıra yanı sıra Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da 20 ülkeyi kapsıyor. Şirketin, 26 ülkede, “Lukoil” markası altında faaliyet gösteren 5500’ün üzerinde benzin istasyonu var. Lukoil ayrıca, 14 ülkede kendi ürünü olan ‘EKTO’ yakıtının pazarlamasını da gerçekleştiriyor.

LUKOIL Türkiye ise, ülkenin dört bir yanına dağılmış olan 600 istasyonu ile, kaliteli ürün ve hizmeti müşterilerine sunuyor. Yıllık 600 bin metreküplük perakende satışı ile Türkiye pazarındaki büyük oyunculardan olan LUKOIL, perakendede rekabet ettiği markalara toptan pazarda ayrıca ikmal yaparak, Türkiye pazarı akaryakıt tüketiminin önemlice bir bölümünü karşılıyor. LUKOIL 2014 yılından bu yana Türk sporuna büyük destek veriyor. öğrencilere yaptığı yardımlarla toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan şirket, çevre konusunda da çalışmalar yürütüyor.