Lozan’ı keşfetmek

0
55

İster yabancı diplomat olun ister çikolata peşinde turist, Lozan’daki Beau-Rivage Palace otelinin baş concierge’i Sylvie Gonin, İsviçre’nin göl kıyısındaki pitoresk şehrinde nasıl zaman geçirilebileceğine dair kayda değer önerilerde bulunuyor. ADAM ERACE
 
Yenilenen civar bölge:
Geçmiş yıllarda, Flon bölgesi pek temiz değildi ve biraz da tehlikeliydi. Ama şimdi tamamen yenilenmiş durumda. Barlar ve sinemalar dahil hareketli bir gece yaşamı söz konusu. Eğer gençseniz ve Lozan’daki yaşamı görmek istiyorsanız, gideceğiniz yer Flon olmalı.
 
En iyi yeni restoran:
Kısa süre önce, şehrin merkezinde son derece hoş bir İtalyan restoranı açıldı: Amici. Amici’nin mutfağı otantik; şefleri Calabria ve Sicilya’dan geliyor. Bu restoranın kendi yapımı olan makarnalarını, ahtapot salatasını ve çeşitli otlar ve tereyağıyla pişirilmiş bütün balığını seviyorum.

Göl aktiviteleri:
Büyük ve derin bir göl olan Cenevre gölü pek çok aktiviteye ev sahipliği yapar. Son zamanlarda özellikle scuba dalış meraklılarının gözdesi olmuş durumda. Yerel bir işletme olan CGN sizi zaman içinde yolculuğa çıkaracak buharlı büyük ve hoş vapurlar işletiyor. Özellikle hava güzel olduğunda, akşam yemeği için muhteşem bir güneş batımı turu var.

Radardaki müze:
Otelden beş dakikalık yürüyüş mesafesinde Olimpiyat Müzesi yer alıyor. (Lozan Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne ev sahipliği yapıyor.) Bu müze, Yunanlılar ve Romalılardan başlayıp zamanımızdaki modern oyunlara kadar Olimpiyat tarihinin izini sürüyor. Ayı zamanda interaktif bir müze.
 
Çikolata dükkânı:
Otelden çok da uzak olmayan bir noktada Durig var. Dükkânın aynı zamanda sahibi de olan çikolatacı Dan Durig yalnızca organik kakao kullanıyor ve bundan dolayı da çikolatası mükemmel ve son derece saf. Kendisinin modern bir çalışma yöntemi var; lezzeti zorlayabilecek kırmızı biber ya da başka baharatları da zaman zaman eklemekten kaçınmıyor ve şaşırtıcı bir biçimde, son derece lezzetli çikolatalar ortaya koymayı başarıyor.

Alışveriş:
Burada Zürih, Paris ya da Milano’nunkine eşdeğer bir alışveriş ortamı yok ama pek çok hoş, küçük butik görebilirsiniz ve ayrıca eski şehirde kurulan Cumartesi pazarı var. Yerli halkın rağbet ettiği bir yer ve özellikle de ilkbaharda öğle yemeği ya da kahve içmek için ideal. Ufak bir hatırlatma: Yalnızca öğle saat bire kadar açık.
 
10,000 DOLARLIK GÜN
Sylive Gonin’den Lozan’da bizim için son derece özel, unutulmayacak bir gün planlamasını istedik…”Otelimizden yakınlardaki helikopter pistine özel limuzinle transfer organize edebiliriz; buradan özel bir helikopterle Cenevre Gölü ve muhteşem İsviçre Alpleri üzerinde tur atabilirsiniz. Daha sonra yine helikopterle dünyaca ünlü Matterhorn etrafında gezip, Zermatt’a inebilirsiniz; burada yerel ve uluslararası lezzetleri şampanya eşliğinde tadacağınız sürpriz bir piknikle karşılanacaksınız. Şampanya ya Salon Blanc de Blancs 1999 ya da Krug Grande Cuvée olacak. Pikniğin ardından otelin Michelin iki yıldızlı restoranı Anne-Sophie Pic’te rahat bir akşam geçirmek üzere geri getirileceksiniz.”