L’Oreal’in mali çeyrek kârına Asya desteği

    0
    51

    Kozmetik devi L’Oréal’in üçüncü mali çeyrek satışları Asya ülkelerinde özellikle de anti-aging kozmetik ürünlerine yönelik ilgi sayesinde ciddi bir sıçrama kaydetti.
    Buna göre, L’Oréal’in üçüncü mali çeyrek satış geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 oranında artarak 6,47 milyar euro’ya yükseldi (7,34 milyar $).
    L’Oréal ve Japon Shiseido gibi lüks kozmetik üreticileri Çin’in ekonomik büyümesinin yavaşlamasından kaygı duyuyorlardı. Ancak L’Oréal tarafından yapılan açıklamada, L’Oréal Paris gibi kitlesel pazar ürünlerinin ve özellikle Lancome gibi lüks markaların Asya pazarında güçlü bir satış rakamı sergilediklerine dikkat çekildi.
    L’Oréal CEO’su Jean-Paul Agon, grubun Asya’da özellikle de lüks ürün pazarında patlama yaşanan Çin’de çok iyi bir performansa sahip olduğunu belirtti.
    Öte yandan, lüks ürün satışları her ne kadar yüzünü güldürse de, L’Oréal’in tüketici ürünleri biriminde bir yavaşlama söz konusu; nitekim bu segmentteki mali çeyrek satışları beklentilerin altında kaldı.