Londra’da 24 katlı binada yangın

    0
    47

    İngiliz polisi, başkent Londra’nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan binada yerel saatle 01.00’de (TSİ 03.00) çıkan yangında, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artmasının beklendiğini duyurdu.

    Polis, yetkililerin ölü sayısına ilişkin bilginin ve hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespitinin vakit alabileceğine dikkati çekti.

    Güvenlik yetkilileri ayrıca binada ikamet eden ve yangından kaçanlar ile bölgedeki konutlardan tahliye edilenlerin Walmer Caddesi’ndeki Ragbi kulübünde kurulan geçici yardım merkezine giderek yetkililere güvende olduklarını bildirmesini istedi.

    Yangın, 40 itfaiye aracı ile 200’den fazla itfaiye erinin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı ancak 10,5 saat süren çalışmalara rağmen hala tam olarak söndürülemedi.

    Londra İtfaiyesi, binanın bu aşamada çökmeye karşı güvenli olduğunu bildirerek, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin içeride kalanları sistematik şekilde aramayı sürdürdüğünü aktardı.

    Yangının çıktığı binanın çevresi, binanın çökme ihtimali çerçevesinde kordon altına alınırken civardaki bazı konutlarda kalanlarda da evlerinden tahliye edildi. A40 karayolu da çift yönlü trafiğe kapatıldı.
    Yapı mühendisleri, binanın çökme ihtimalini değerlendirirken yangının çıkış sebebinin ileriki günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

    Londra Ambulans Hizmetleri yangında yaralanan ve dumandan etkilenen 50’den fazla kişinin bölgedeki 5 hastaneye sevk edildiğini bildirmişti.

    Bu arada yanan binanın yakınındaki St Clement’s Kilisesi’nde de binadan çıkarılan vatandaşlar geçici yardım merkezi ve olayın ardından haber alınamayan vatandaşlar için irtibat bürosu kuruldu. Burada, yangın sebebiyle evsiz kalan vatandaşlara yiyecek ve battaniye yardımı yapıldı. Ayrıca binada yerleşik yakınlarını, ailelerini ve komşularını arayanlar da burada binanın sakinleriyle ilgili bilgi edinmeye çalışıyor.

    Bölgede yaşayanlar, binanın belediyeye ait bir sosyal konut olduğunu belirtirken görgü tanıkları, binada yaşayan çok sayıda kişiden haber alınamadığını ve yangının başlangıcında binada mahsur kalan bazı kişilerin de pencerelerden atladığını söyledi.

    Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü.

    Londra’nın ünlü Notting Hill semtine komşu mahalle olan Latimer Road ve civarında, çoğunlukla özellikle Afro-Karayip toplumundan kişiler oturuyor.