Logo, 2016’da yüzde 48 büyüdü

0
77

Logo Yazılım 2016 yılı mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin FAVÖK’ü (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr), yüksek kârlılığın etkisiyle yüzde 60 artış göstererek 86 milyon TL oldu. Net kârını yüzde 14’lük artışla 45 milyon TL’ye çıkaran Logo, geçtiğimiz yıl satın aldığı Romanya’da yerleşik Total Soft şirketi hariç, yüzde 27 seviyesinde gelir büyümesi gerçekleştirdi. Ar-Ge’ye büyük önem veren Logo’nun bu alandaki yatırımlarının toplam gelirlerine oranı ise yüzde 5 seviyesinde oldu.

Logo Yazılım İcra Kurulu Başkanı M. Buğra Koyuncu, “Gelirlerimiz son beş yılda altı katına çıktı ve kârlılığımız çok daha fazla arttı. Bu başarıyı, uyum içinde çalışan birimlerimizle, kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını doğru tespit ederek inovatif çözümler üretmemize borçluyuz. 800’den fazla iş ortağımız ve 5 bin kişinin üzerindeki ekosistemimizle, Türkiye’nin hemen her noktasındaki KOBİ’lere dokunabilmek, en önemli gücümüz” dedi.

Logo Yazılım, bölgesel güç olmak hedefiyle 2016 yılında, Romanya’nın lider kurumsal uygulama yazılımları şirketi Total Soft’u 30 milyon euro bedelle bünyesine katarak, yüksek büyüme potansiyeline sahip Rumen pazarında önemli fırsatlar yakaladı.