Logitech, kullanıcıları dijital ekonomide bir adım öne taşıyor

0
55

Teknoloji hayatımıza kolaylık, verimlilik, hız, hayal gücü, üretkenlik, eğlence, kalite, refah, konfor gibi pek  çok dokunuşlar yapıyor. Dijitalleşen dünyada bireylerin ve şirketlerin bir adım daha  öne çıkmasını sağlayan Logitech’in Türkiye Ülke Müdürü Mustafa Uyar, dijitalleşen yaşamın ipuçlarını bizlerle paylaşarak gelecekte teknolojinin nasıl şekilleneceğini ve bu noktada Logitech’in sağlayacağı yenilik ve kolaylıkları  aktardı:
 
Dijitalleşme bireylerin ve şirketlerin hayatını ve beklentilerini ne yönde değiştirdi?
Dijitalleşme tüm yaşamımızı yeniden şekillendiriyor. Hayatımızın her anına nüfus etmesiyle sadece bilgiye ulaşma şeklimiz değil, onunla beraber iletişim şeklimiz, alışkanlıklarımız, hayata bakış açımız da değişiyor. Şirketlerdeki iş süreçleri, üretim hatları, pazarlama modelleri, satış kanalları, tahsilat şekilleri, anlık performans değerlendirmeleri ve iş takip modelleri yeniden yapılanıyor. Bireysel ihtiyaçlarımız daha hızlı ve pratik yollarla karşılanıyor. Yaşam, daha kolay bir hale geliyor. Dolayısıyla şirketler, stratejilerini günümüz dünyasına uygun olacak şekilde belirlemek adına daha çok çalışıyor ve tüm yapıları dijitalleştiriyor. Dijitalleşen ve operasyonel anlamda verimlilik sağlayan şirketler de hizmet giderlerini düşürerek müşterileriyle olan etkileşimin kalitesini artırıyor. Bu da müşteri memnuniyeti olarak şirketlere geri dönüyor. Teknoloji sektöründeki oyuncular da şirketler için esnek ve uygun maliyetlerle güncellenebilir dijital stratejiler belirleyip, bunları müşterilerine sunarak elde edilen deneyimi eşsiz kılmayı hedefliyorlar.
 
Logitech dijital hayatın neresinde? Bireylerin ve şirketlerin dijitalleşmesine hangi açılardan yardımcı oluyor?

Logitech, insanların gündelik hayatında yer alan tasarımlar üreterek onları dijital dünyaya bağlıyor. Bundan 30 yıl önce bilgisayarlar üzerinden insanları birbirine bağlayan şirketimiz şimdi de müzik, oyun ve video aracılığıyla herkesi bir araya getiren ürünler tasarlıyor. Sunduğumuz ürünlerle bireylerin ve kurumların dijital dünyada sorunsuz ve verimli çalışmalar yapmasını, kullandığı platformlardan keyif almasını sağlıyoruz. Yeni teknoloji kullanımlarında engelleri kaldırıyoruz. Bir taraftan klavye, fare, hoparlör gibi PC, laptop ve tablet alanında diğer taraftan da direksiyon, gamepad ve PC Gaming ürünlerinin yanı sıra Circle ve Zero Touch gibi en yeni ürünlerimizle dijital dünyada her zaman harika deneyimler yaşatmayı hedefliyoruz. Böylece hem bireyleri hem de kurumları daha verimli ve daha etkin kılıyor, kullanıcıları dijital ekonomide bir adım öne taşıyoruz.
 
Logitech’in dünyada ve Türkiye pazarındaki gelişim adımları neler?

İsviçre kökenli bir şirket olarak Logitech, 1981 yılından bu yana yaptığı işleri sürekli çeşitlendiriyor ve kendini her gün yeniliyor. Bu yeniliklerle daha renkli, daha canlı ve daha enerjik bir marka olma yönünde adımlar atıyor. Bulunduğu tüm kategorilerde dünyanın en büyük oyuncusu olan Logitech, tüketicilerin beğeneceği, almak isteyeceği ve tavsiye edebileceği kaliteli ürünler çıkartmayı hedefliyor. Logitech olarak 2005’ten bu yana ülkedeki ve pazardaki payımızı her geçen gün artırmaya devam ediyoruz.

11 seneyi aşkın sürede milyonlarca ürünümüzü piyasaya sunduk ve tüketicilerimizle farklı kanallarda farklı aktivitelerle birlikte olduk. Yurtdışındaki başarı hikayelerine bizler de ülkemizde gösterdiğimiz başarılı performansla katkıda bulunduk. Bireysel tüketiciler ve kurumlarla mümkün olan her ortamda bir araya gelmek için çok çalıştık. Kendi şirketimiz içinde ülke olarak gösterdiğimiz performans ve ortaya koyduğumuz yaratıcı aktivitelerle birçok ödül kazandık. Öte yandan hem ülkemizde hem de dünyada son dört-beş yıldır küçülen PC platformuna ürettiğimiz yenilikçi ürünlerle payımızı artırdık. Bir yandan lider olduğumuz temel işleri daha iyi yaparken, diğer yandan tüketiciyi cezbedecek ve etkileyecek yenilikler sunduk.
 
Logitech’in dijital teknoloji ürün ve çözümleri neler?
Logitech’in hedefi; bireysel ve kurumsal kullanıcıların dijital dünyada sorunsuz ve verimli çalışmalar yapması ve kullandıkları platformlardan keyif alması. Bunun gerçekleşmesi için bir yandan olgunlaşmış kategoriler olarak değerlendirebileceğimiz fare, klavye, web kamerası ve hoparlör gibi kategorilerde sürekli yenilikler sunuyor diğer yandan da yeni projeler geliştiriyoruz.

Günümüzde tüketicilerin artık aynı anda birçok ürünle etkileşimde olduklarını gördük. Dolayısıyla geçen sene üç cihazla (laptop/pc, tablet, smartphone) çalışan fare ve klavyelerimizi pazara sunduk. TV’lerimiz akıllandığı için onlarla etkileşimimizi kolaylaştıracak klavyeler ve oyun konsolları ürettik. Hoparlör yelpazemizi yenileyerek hâlâ ciddi bir oranda üzerinde çalıştığımız PC ve TV platformları için pazara harika ürünler sunduk.

Video konferans çözümlerimizle kurumların toplantı odalarına girdik ve çalışanların daha verimli ve etkin çalışmalar yapmasına destek olduk. Tak-çalıştır özelliği ile kolay kurulan ayrıca teknik destek hizmeti istemeyen bir ürün ailesine sahibiz. Devrim niteliğinde değerlendirilebilecek olan maliyet yapısı ve önde gelen tüm bulut video çözümleriyle uyumlu olması, ürün ailemizin diğer cazip yanları. Toplantı odanızın büyüklüğüne göre konumlandırdığımız ürün ailemiz, kamera görüntü ve ses performanslarıyla şirketleri memnun ediyor. Üç-dört kişilik toplantı odalarından 30 kişilik olanlarına kadar, çözümlerdeki hedefimiz bu sene alanında lider olmak.
Ultimate Ears markamızla taşınabilir hoparlör pazarında çok önemli işler gerçekleştiriyoruz. Geçmişten bu yana müzik dinlemek için kullanılan kaynaklar ve cihazlar sürekli değişiyor. Bu kapsamda uzunçalardan kasetlere, walkman’den MP3 player’a uzanan yolculuğa geçtiğimiz iki-üç yılda Bluetooth hoparlörler eklendi. Müziğinizi her zaman her yerde paylaşacabileceğiniz bu alanda sunduğumuz yeniliklerle çok kısa sürede dünyada 2 numaraya yerleştik. Bu, bizim için çok değerli… Ülkemizde de bu alanda yaptığımız yatırımları hızlandırmayı hedefliyoruz.

Artık dijitalleşen dünyada çalışanların da nerdeyse tamamı mobil. Özellikle kurumlarda tablet alanında sunduğumuz aksesuvarlarımızla ciddi işler yapıyoruz. Apple’ın iPad’lerine, Samsung’un tabletlerine kılıf ve klavyeler üretiyoruz.

Öte yandan, PC dünyası içinde olup ama trendin tam tersi yönünde hızla büyüyen PC oyun dünyası bizim için çok önemli. Buradaki ailemiz çok hızlı büyüyor. Oyun kulaklıkları, fareler, klavyeler, direksiyonlar ve oyun konsollarıyla oyuncuların kazanmaları için bilimin sınırlarını zorluyor ve sektörün en iyi ürünlerini piyasaya sunuyoruz.

Ayrıca, “yeni tohumlar” dediğimiz işler var ve bizim için oldukça önemli. Çünkü, yarının büyüteceğimiz işleri bunlar olacak. Örneğin Logitech Circle ve Logitech ZeroTouch çok kısa süre önce duyurduğumuz iki yeni ürünümüz. Bu kapsamda her gün bizden yeni bir şeyler duyabilirsiniz. Bunlar büyüdükçe ve başarılı olduğunu gördükçe Türkiye’ye de getirmeye başlayacağız.
 
Kablosuz iletişim teknolojileri alanında nasıl bir katma değer sunuyor?
Logitech olarak mümkün olan her ürünü kablosuz üretmeyi ve tüketicileri kablo kaosundan kurtarmayı hedefliyoruz. Buradaki teknolojik bariyerleri bir bir ortadan kaldırıyor, bağlantısı kopmayan, mesafe sınırlarını sürekli geliştiren ve bunları yaparken de daha az pil tüketen ürünler piyasaya sunuyoruz. Klavye ve farelerimizde pil ömrü üç yıl olan ürünlerimiz bu alanda rakiplerine ciddi fark atıyor. Aynı zamanda klavye ve farelerimizde artık çoklu bağlanılırlığı ön plana alıyoruz.

Anahtarlarla ürünlerarası geçiş yaparak, aynı anda üç cihaza yazmanızı ve farelerinizi de bu üç üründe kullanmanızı mümkün kılıyoruz. Böylece yerden ve enerjiden tasarrufun yanı sıra verimlilik artışı da sağlıyoruz.
Ses sistemlerinin öneminden hareketle Bluetooth teknolojilerine yatırım yapıyor, bu teknolojiyi birçok ürünümüzde kullanıyoruz. Ultimate Ears markasıyla sunduğumuz taşınabilir hoparlör ailesinin pil ömrü, bağlantı mesafesi ve aynı anda birden çok hoparlöre bağlanabilmesi gibi özellikler, kablosuz teknolojilerde rakiplerimizden önde olduğumuzu gösteriyor. Ayrıca ürünlerin su geçirmez yapısı ve sunduğu ses performansı da trekking, rafting, kayak, bisiklet vb. outdoor sporlarla ilgilenenlerin bir numaralı tercihi olmamızı sağladı.
Bu arada ofislerde ve evlerde kullanılan Bluetooth kulaklıklarımız da kablosuz iletişim alanında sunduğumuz ürünlerden. Bunlar oyun oynarken masadaki kablo kalabalığını ortadan kaldırıyor ve iş görüşmeleri yaparken özgürce hareket etmenize imkan veriyor. Son olarak geçtiğimiz ay içinde satın aldığımız Jaybird şirketi de bu alanda dünyanın en önde gelen üreticilerinden. Özellikle ABD’nin önde gelen sporcularının kullandığı Bluetooth kulaklıklar üreten şirket, çok yakında ülkemizde de olacak. Böylece biz de spor yaparken müzik dinlemenin keyfini kablosuz olarak yaşayacağız.
 
Logitech’in Türkiye’de büyüme hedefi nedir? Şirket hangi yeni teknoloji alanlarına yatırım yapacak?
2016, bizim için çok önemli bir yıl. Devrim niteliğinde değerlendirilebilecek yeniliklerimiz olacak. Dolayısıyla çok heyecanlıyız. Bireylerin keyifli ve rahat bir biçimde dijital hayatı yaşamasını sağlayacak birçok yenilik ve ürün sunacağız. Video konferans ürünlerimizle çalışanların  bireysel ve grup performanslarını artıracak, böylece kurumlarının daha verimli ve daha rekabetçi olmasına destek olacağız. Logitech, Logi, Logitech G, UE ve Jaybird markalarımızla kablosuz birçok yeni ürünü pazara sunacağız. Logitech Circle ve Logitech ZeroTouch gibi daha önce içinde olmadığımız farklı kategorilerde işler yapacağız. Smart Home konsepti içinde Harmony ürün ailemizi yeniden konumlandıracağız.

Ülke olarak hedefimiz bu sene çift haneli büyüme elde etmek, ürün ailelerimizin gerekliliğine göre yeni kanallara girmek ve yeni işlerimizde yüksek performans göstermek. Hem lider olduğumuz alanlarda pazar payımızı artırmak hem de yeni girdiğimiz alanlarda lider olmak istiyoruz. Bunu başarmak için tüketicilerin beğenisini kazanacak ürünleri pazara en doğru iş ortaklarıyla sunuyor ve tüketicilerimizin bizlere ulaşabileceğini düşündüğümüz her noktada bulunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.