Kuveyt Türk’ün karı yüzde 25 arttı

0
24

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2016 yılının ilk çeyreğini, net karını bir önceki yılın aynı döneme göre yüzde 25 artırarak 125 milyon TL ile kapattı.  

Kuveyt Türk açıklamasına göre, toplam aktiflerini 42,3 milyar TL’ye çıkaran banka, öz varlıklarını da 3,5 milyar TL’ye yükseltti.

Banka’nın söz konusu dönemde toplanan fon büyüklüğü 27,7 milyar TL, kullandırılan fon büyüklüğü ise 28 milyar TL oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yılın ilk çeyreğinde başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek, “Büyüme ve karlılıkta, sektör ortalamasının üzerinde rakamlar elde ettik. 27 yıldır istikrarlı olarak büyüyen bir bankayız. Değişen koşullara hızlı uyum göstererek ürün ve hizmet kalitemizi zaman ve ihtiyaca göre geliştirmeye gayret ediyoruz. Müşterilerimize en iyiyi sunmaya ve ihtiyaca göre yenilikçi çözümler üretme heyecanını ‘sağlam bankacılık’ prensibinden ödün vermeden sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Uyan, 2016 yılı hedeflerine de değinerek, şunları kaydetti:

“Bu yıl da katılım bankacılığı hizmetlerini daha geniş kitlelerle buluşturma misyonumuza devam ediyoruz. İlk çeyrek sonunda en çok şube açan ilk 3 banka arasında yer alan bankamız, yıl sonunda toplam 30 yeni şubeye ve yaklaşık yüzde 25’lik bir büyüme kaydederek 50 milyar TL’yi aşan bir aktif büyüklüğe ulaşmayı hedeflemektedir. Ayrıca yeni dönemde gündemimizdeki önemli konular arasında dijital bankacılık, yeni iştirakimiz KT Portföy ile müşterilerimize sunacağımız yatırım fonlarımız ve KOBİ/esnaf bankacılığı alanları yer alıyor. Türkiye’de kurulu firmaların yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’lerimizin, kullandırılan fonlarımız içerisindeki payı yüzde 37’yi geçti. KOBİ Bankacılığı’na yönelik leasing, işlem bankacılığı ve dış ticaret gibi alanlarda müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetleri de çeşitlendiriyoruz.”

Uyan, değişen teknoloji ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda müşterilerine sundukları kanalları geliştirdiklerini de vurguladı.

Bankadan yapılan işlemlerin üçte ikisinden fazlasının artık alternatif dağıtım kanallarından yapıldığını dile getiren Uyan, sürekli geliştirdikleri mobil ve İnternet şubeleri ile müşterilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ettiklerini de belirtti.