Kuveyt Türk’ten 500 milyon dolarlık sukuk ihracı

0
71

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarındaki uluslararası sukuk ihracına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Kuveyt Türk’ten yapılan açıklamaya göre, bankanın 5 yıl vadeli ve 500 milyon dolar nominal değerli sukuk ihracı, rekabetçi bir getiri oranıyla fiyatlanmasına rağmen 4 kat fazla taleple karşılaştı. İhraca Avrupa, Asya ve Körfez bölgesinden toplam 115 yatırımcı ilgi gösterdi. Yatırımcıların yüzde 61’i Körfez bölgesinden, yüzde 27’si İngiltere ve Avrupa’dan ve yüzde 12’si ise Asya’dan oldu.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2016 yılında Türkiye’de gerçekleşen birtakım elim olaylara rağmen ihraç talebinin seviyesinden ve bölgesel çeşitliliğinden memnun olduklarını ifade etti.

Uyan, “Önceki ihraçlarımızda da olduğu gibi, uluslararası yatırımcılar Kuveyt Türk’e duydukları güveni göstermiş, bankamızın ve Türkiye’nin orta-uzun vadeli riskini alma iştahlarını ortaya koymuşlardır. Bu açıdan ülkemizde eni kaynakları getirebilmenin mutluluğu içerisindeyiz.” dedi. 

Bu ihracın, Türkiye’den gerçekleşecek diğer yurt dışı ihraçlar için yeni bir gösterge olacağını, zira 2016 yılındaki diğer banka ihraçları ile kıyaslandığında gerek talep yoğunluğu gerekse maliyet açısından en başarılı ihraç olma özelliğini taşıdığını kaydeden Uyan, “Kuveyt Türk’ün sermaye yapısı ve aktif yapısı kadar, katılım bankacılığı sektörünün süre gelen gelişimi ve sukuk yatırımcılarının sektöre ve ülkemize olan inancı, bu ihracın başarılı bir şekilde gerçeklemesinde etkili olmuştur.” ifadelerini kulandı.