Kuveyt Türk’ten 445 milyon TL kar

0
78

Kuveyt Türk Katılım Bankası 2015 yılı net karını bir önceki yıla göre yüzde 20 artırarak 445 milyon TL net kar ile kapattı. 2015 yılsonunda toplam aktiflerini 2014 yılsonuna oranla yüzde 24 artırarak 42 milyar TL’ye çıkaran Kuveyt Türk, öz varlıklarını da yüzde 13 artırarak 3,4 milyar TL’ye yükseltti. Toplanan fonlarda yine aynı döneme oranla yüzde 27 artış sağlayarak 28 milyar TL’ye ulaşan Kuveyt Türk, fon kullandırımında ise yüzde 27 artış gerçekleştirerek 27 milyar TL’lik fon kullandırdı.

“Yurtdışı büyüme çalışmalarımız yeni dönemde önemli bir yer tutuyor”
Yılsonu hedeflerine planladıkları şekilde ulaştıklarını belirten Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan şunları söyledi: “2015 yılsonu itibariyle büyüme ve karlılıkta sektör ortalamasının üzerinde rakamlar elde ettik. 27 yıldır istikrarlı olarak büyümesini sürdüren bir bankayız. Başarımızın temelinde, müşteri ihtiyaçlarını doğru okuma ve buna uygun ürünler geliştirme yaklaşımımız yer alıyor “ dedi.
   
2016 hedeflerinden de bahseden Uyan, “2016 yılında çalışmalarımızı KOBİ/esnaf bankacılığı, portföy yönetimi, dijital bankacılık alanlarına yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Bu yıl alternatif dağıtım kanallarımızı geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya odaklanacağız. 2015 yılında yeni açılan yurt içi 52 şube ile özel bankalar arasında en fazla şube açan banka olduk. 2016 yılında ise 30 yeni şubemizi daha açarak müşterilerimizin en yakınında olma gayretimizi sürdüreceğiz. Ayrıca özel bankacılık hizmetlerimizi ve Almanya’daki iştirakimiz KT Bank AG’nin portföyünü geliştirmeye devam etmek de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Yurtdışı büyüme çalışmalarımız yeni dönemde önemli bir yer tutuyor” dedi.
   
2015 yılında sektörde önemli adımlar atan Kuveyt Türk, katılım bankacılığı sektöründe bir ilke imza atarak Türkiye’nin katılım esaslı ilk portföy yönetim şirketi KT Portföy’ü, Almanya’nın ilk katılım bankası KT Bank AG’yi ve Özel Bankacılık Müdürlüğü’nü kurdu.