‘Krizin üçüncü dalgası başladı’

0
39

Goldman Sachs, yedi yıl önce ABD gayrimenkul sektörü ve yatırım bankacılığında yaşanan çöküş ile birlikte başlayan krizin üçüncü dalgasının başladığına işaret etti.

Goldman Sachs analistleri tarafından yayımlanan notta, krizin üçünca dalgasının, dibe vuran emtia fiyatları, 
Çin ile diğer gelişmekte olan ülkelerdeki yavaşlama ve dünya genelindeki düşük enflasyon ile şekillendiğine dikkat çektiler.

Business Insider’ın haberinde, ilk iki dalgayı bankacılık sistemindeki çöküş ve Avrupa’daki borç krizi olarak tanımlayan analistler, üçüncü dalgasının kaynağının ilk iki krize cevap niteliğinde olduğunu bildirdiler.

Goldman Sachs’a göre, merkez bankaları her iki krize de düşük faiz silahıyla yanıt verdi ve yatırımcıları Çin gibi gelişmekte olan ülkere borç vermesi konusunda destekledi.

Şu anda faizlerin yükseliş eğiliminde olduğunu kaydeden analistler, borç verenlerin çıkışa hazırlandığını ve yatırımcıların emtiadan çekildiklerini belirttiler.

Goldman Sachs tarafından yapılan değerlendirmede ”Tahvil getirilerinin sıfıra yaklaşması ve politika faizlerinin tarihi düşük seviyede seyretmesiyle olayların sıradışı bileşimi, kısmen deflasyonist baskıların büyümeye devam etmesi durumunda finansal getirilerin uzun vadede sürdürülebilirliği konusunda endişelerin artmasına neden oldu” denildi.