Koza Altın, Medagold ortaklığı bitti

0
35

Kanadalı şirket Medgold Resources, Koza Altın’la dört ay önce yaptıkları anlaşmanın askıya alındığını açıkladı. İki şirket Portekiz’de altın ve gümüş aramak için Mart ayında anlaşma imzalamıştı. Arama faaliyetleri için kurulacak joint venture şirketinde Koza’nın yüzde 55 pay sahibi olması ve bu payın yüzde 75’e kadar artırılabilmesi opsiyonu olması kararlaştırılmıştı. Ayrıca Koza Medgold Resources’un yüzde 19,31 hissesini 1 milyon 500 bin Kanada doları karşılığında satın alacağını açıklamıştı. Şirketten dün yapılan açıklamaya göre, tüm bu planlar, “Koza’nın Metgold’a yapacağı hisse yatırımının zamanlamasına dair oluşan anlaşmazlık sonucu” askıya alındı.

Şirketin websitesinde yapılan açıklamada ifadelerine yer verilen Medgold Yönetim Kurulu Başkanı Simon Ridgway, “Koza’yla planlanan anlaşamamızı tamamlayamamamız büyük talihsizlik. Şu anda Boticas projemiz için aktif olarak yeni ortak arıyoruz” dedi.

”FESİH KARŞILIKLI MUTABAKAT İLE GERÇEKLEŞTİ”

Koza Altın’dan KAP’a yapılan açıklamada, fesihin tarafların karşılıklı mutabakatı ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Koza Altın Mart ayında yaptığı açıklamada, Koza Ltd’nin Kanada merkezli Medgold Resources ile Medgold’un Portekiz’de sahip olduğu sahalarda altın ve gümüş aramak üzere anlaşma imzaladığını duyurmuş; bu kapsamda Koza Ltd’nin 1.5 milyon Kanada doları karşılığında Medgold Resources’un yüzde 19.31 hissesini satın alacağını açıklamıştı.

Koza Altın hisseleri ilk seansı yüzde 2,85 oranında düşüşle 27,25 TL’den tamamladı.