Korn Ferry Hay Group’u satın aldı

    0
    198

    Merkezi Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles’ta bulunan global insan kaynakları ve organizasyonel danışmanlık şirketi Korn Ferry, aynı sektörde faaliyet gösteren Hay Group’u satın aldığını açıkladı.
       
    Amerika Birleşik Devletleri’nin Philadelphia şehrinde 1943 yılında kurulan Hay Group, insan kaynakları stratejisi geliştirme ve organizasyonel performans ölçümlemesi konularında dünyada lider bir şirket. Dünyanın en kapsamlı yönetim veri tabanlarının da içinde olduğu sağlam fikri mülkiyet portföyü ile Hay Group, çalışanlarının tüm güç ve potansiyellerini ortaya çıkararak organizasyonların en büyük amaçlarına ve stratejik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak üzere danışmanlık hizmetleri veriyor. 

    Dünyada en büyük farkı insanlar yaratıyor
    Korn Ferry CEO’su Gary D. Burnison, Korn Ferry ve Hay Group birlikteliğinin, organizasyonlarda ve toplumlarda pozitif değişimi yönlendirmek için insanları teşvik etme konusunda zengin bir mirasa ve yüz yıldan fazla bir süreye yayılan başarıya sahip dünya çapında iki markayı biraraya getirdiğini söyledi. Burnison şöyle devam etti:

    “İnsanlar olmadan başarıdan söz edemeyiz. Bizi Ay’a roketler değil mühendisler ve bu yolculuğu hayal edenler götürdü. Evrensel bir ekonomi ağını internet değil yenilikçi ve yaratıcı insanlar oluşturdu. Zamanın başlangıcından itibaren en büyük farkı yaratan insanlar oldu. Ancak bugün bu basit gerçek nadiren uygulamaya konuluyor. İnsanlar için yeni bir iletişime ihtiyacımız var. Bu yüzden Korn Ferry, Hay Group ile birleşiyor. İnsanların bir strateji için aynı çizgiye geldiklerinde ve başarılı olması için geliştirilmiş ve güçlendirilmiş olduklarında her şeyin mümkün olduğunu bildiğimiz için. Artık Hay Group ile birlikte olan Korn Ferry, rakipsiz bir küresel insan kaynakları ve organizasyonel danışmanlık şirketi olacak. Sektörümüzdeki yaklaşık 7 bin kişinin, en iyi ve en parlak aklın tek bir amacı olacak. En iyi ve en parlak insanları ortaya çıkararak dünyadaki organizasyonların en büyük amaçlarına, stratejik hedeflerine ve en üst potansiyellerine ulaşmasını sağlamak.”

    Müşterilerimize benzersiz bir kapasite sunuyoruz
    Hay Group CEO’su Stephen Kaye, Korn Ferry bünyesine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bunun müşterilerinin stratejik hedeflerine ve belirledikleri amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olmada iki büyük şirketin mükemmel bir uyum yaratacağını hissettiğini aktardı. Kaye şöyle konuştu: “Korn Ferry ile birleşerek aynı bizim gibi üstün iş perfomansını insani ve organizasyonel etkinlik ile sağlamayı hedefleyen bir ortakla yanyana geldik. Şu anda evrensel iş ortamının geleceğini tasarlayacak sıra dışı bir değişime şahitlik ediyoruz. Bir araya gelerek, bu yeni bağlamda müşterilerin başarılı olması için benzersiz bir kapasite sunuyoruz. Böylece sadece üst düzey yetenekleri kendine çekme ve tazminat ile ödül teşvikleri tasarlamada değil aynı zamanda bütün liderlik ve insan sürecinde evrensel iş toplumunu desteklemede rakipsiz bir yeteneğe sahip olacağız.” 

    Hay Group markası devam edecek
    Birleşmenin gerçekleşmesinden hemen sonra Korn Ferry kendi Liderlik ve Yetenek Danışmanlık (LTC) bölümünü Hay Group ile birleştirecek ve biraraya gelen danışmanlık bölümünü Hay Group olarak isimlendirecek. Hay Group CEO’su Stephen Kaye aynı pozisyonunu Korn Ferry ile devam ettirecek.