Kordsa/Alper: Hedefimiz BIST Sürdürülebilirlik Endeksine girmek

0
42

Lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme devi Kordsa Global, 2015 yılı sonuçlarını değerlendirdiği, 2016’ya yönelik hedeflerini paylaştığı basın toplantısında yeni yatırımlarını ve bu alandaki teknoloji liderliğini paylaştı.
 
Kordsa Global, 2014 yılında girdiği inşaat güçlendirme pazarı ve 2015 yılı başında Asya Pasifik bölgesinde hayata geçirdiği lastik güçlendirme yatırımlarının geri dönüşünü almaya başlamış ve 2015 sonunda esas faaliyet kârını bir önceki yıla göre %59 artırdığını açıklamıştı.

Ayrıca 2015 yılının ilk yarısında Sabancı Holding’in Kordsa Global hisselerinin %20’sini nitelikli yatırımcılara arz etmesiyle Kordsa Global’in Borsa İstanbul’daki halka açıklığı %29’a yükselmiş ve bu gelişmeler Kordsa Global’i BIST100 endeksine taşımıştı. 2015’i 116,4 Milyon TL net kârla kapatan Kordsa Global lastik güçlendirme tecrübesini, inşaat ve kompozit pazarlarına yönelterek yeni iş alanlarına giriyor.
 
Kordsa Global CEO’su Cenk Alper düzenlenen basın toplantısında Kordsa Global’in 2015 yılında elde ettiği başarıları için şunları söyledi: “1973 yılında lastikleri güçlendirmek için çıktığımız bu yolda, bugün dünyanın her yerine yayılmış müşterilerimizle, global pazarda Kordsa Global markası ile var oluyoruz. Dünya ölçeğinde her 3 uçak lastiğinden 2’si ve her 2 otomobil lastiğinden 1’i Kordsa Global ile güçlendiriliyor. Dünya Pazarındaki güvenilirliğimiz ve yılların tecrübesi ile 2015 senesi ile birlikte kompozit güçlendirme ve inşaat güçlendirme pazarlarında da yer alıyoruz. Ve bu sayede artık daha fazla alanı güçlendirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.”
 
Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, Kordsa Global olarak daha önceki senelerde yaptıkları yatırımları ise şöyle özetledi: “100 milyon ABD doları bir yatırımla Endonezya’da ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını hizmete açtık. Kısa sürede tam kapasite çalışmaya başlayan bu yatırımımızla Asya-Pasifik pazarındaki gücümüzü pekiştirdik. Lastik güçlendirme bilgimizi aktardığımız inşaat ve kompozit endüstrilerinde güzel gelişmeler var. On yıl içinde inşaat ve kompozit malzemelerinin Kordsa Global’in ürün portföyünde yüzde 20’lik bir paya ulaşmasını hedefliyoruz. 2014 yılında piyasaya sunduğumuz Kratos beton güçlendirme malzemesi ile önemli referans projelerde yer almaya başladık. Türkiye açısından önemli alt yapı projelerinde stratejik çözüm ortağı olma hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lastik güçlendirme sektöründe ise sürdürülebilirlik yaklaşımımızı yansıttığımız inovatif ürünlerimiz dünya pazarında yerini alıyor. Sektörde bir dönüm noktası oluşturan ve çevre dostu olan yeşil kord bezini piyasaya sürdük. Kısacası Kordsa Global bir yandan faaliyet alanını daha da yaygınlaştırırken, diğer yandan var olduğu pazarlarda, teknolojik gücü ile büyük lastik üreticileri için stratejik oyuncu rolünü devam ettiriyor.”
 
Alper ayrıca, 2015’te aldıkları ödüllerle “İnovasyon Lideri” ünvanlarını pekiştirdiklerini, dünya genelinde 290 patente sahip olduklarını belirtti. Genlerinde yenilikçilik olan ve global pazarda söz sahibi bir Türk markası olarak, Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç eden Kordsa Global, “açık inovasyon” konusunda sektörünün lideri. Bu amaçla, Sabancı Üniversitesi ile işbirliği yapan Kordsa Global, 30 milyon Dolarlık bir yatırım yaparak Teknopark İstanbul’da Aralık 2014’te Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin temelini attı. Bu yıl Mayıs ayında devreye alınacak Merkez, üniversite-sanayi iş birliği modeli için Türkiye’de bir ilk.
 
Alper 2016 yılıyla ilgili hedeflerine de değindi:

“2015 senesinde ilk sürdürülebilirlik raporumuzu paydaşlarımızla paylaştık ve ilk raporumuzla Amerikan İletişim Profesyonelleri Kuruluşu’ndan 2 adet altın ödüle hak kazandık. Kurulduğumuz günden bu yana faaliyetlerimizin ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerini, Sabancı Grubu’nun Etik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk İlkeleri’ni temel alarak yönetiyoruz. Sürdürülebilirlik Raporumuzla ekonomik, sosyal ve çevresel alanda etkilerimizi yönetme konusunda attığımız iyileştirme amaçlı iyi uygulamalarımızın yanı sıra gelecek planlarımızı ve hedeflerimizi de sunduk. Sürdürülebilirlik yolculuğunda yenilikçi teknolojileri kullanmaya, çalışanlarımız, müşterilerimiz ve yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımız için değer üretmeye ve çevre dostu projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz oluşturulacak BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yerimizi almak.”

Alper son olarak, paydaşları ile kurdukları güven ilişkisinden aldıkları güçle, dünyayı güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.