Kocaeli’nde ağaçların yaprakları kitap oldu

0
42

7. Kocaeli Kitap Fuarı açılışının öncesinde fuarın önemine dikkat çekmek için geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte şehir merkezi ve 12 ilçede ağaçlara kitap asıldı. 15 Mayıs Cuma günü gerçekleşen bu kitap toplama etkinliğinde 10 bine yakın kitap okurlara ulaştı. Halk ağaçlardan kitapları sevinç içinde topladı.  
 
Bu yıl yedincisi düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nın  açılışında, şehir merkezi ve 12 ilçesinde on bine yakın kitap ağaç dallarını süsledi. Bu etkinlik, kitap fuarının geniş kitlelere duyurumunu yapmak ve halkın kültüre ücretsiz ulaşımını sağlamak adına gerçekleştirildi.

Sabahın ilk saatlerinde evlerinden çıkan bölge insanları ağaçların kitap açtığını görünce, kitaplara ulaşmak için birbiriyle yarıştı.

Bu yıl 16-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek 7. Kocaeli Kitap Fuarı’na 350 yayınevi, 42 sahaf ve 67 STK katılıyor. Fuara Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Sunay Akın, Bejan Matur, İclal Aydın, Hilmi Yavuz ve Canan Karatay gibi Türkiye’nin severek takip ettiği isimler katılırken fuarın bu yıl onur konuğu ise Nuri Pakdil oldu. Fuar süresince ziyaretçiler, söyleşiler, imza günleri, çocuklara yönelik faaliyetler, şiir dinletileri gibi değişik 450 etkinlik bekliyor. 6 yılda 1 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 500 binden fazla kitapseverin katılması bekleniyor.

ZİYARET SAATLERİ
Kocaeli Kitap Fuarı 16 – 24 Mayıs tarihlerinde 10:30 – 21:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.