Kobe Bryant’tan 100 milyon dolarlık yatırım fonu

    0
    36

    Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) efsane oyuncularından 37 yaşındaki Kobe Bryant, teknoloji sektörü için 100 milyon dolarlık yatırım fonu oluşturdu.

    NBA’deki 20 yıllık profesyonel basketbol kariyerini geçen nisan ayında sonlandıran Bryant, ABD’nin CNBC kanalında yayınlanan bir programda yaptığı açıklamada, teknoloji yatırımcısı Jeff Stibel ile 100 milyon dolarlık yatırım fonu oluşturduklarını söyledi.

    Stibel adlı fonun teknoloji, medya ve veri şirketlerine odaklanacağını belirten Bryant, “Basketbol oynarken her zaman kazanmaya odaklanılıyor ancak şampiyonluklar gelip geçici. Nesillerce sürecek bir şey üretmek ve bir sonraki kuşağa ilham vermek istiyorsanız müthiş bir şey yaratmalısınız. Böylece bir sonraki kuşak da kendinden sonrakine ilham verecek. O zaman sonsuza kadar sürecek bir şey yaratmış olursunuz ki bence bu çok güzel.” diye konuştu.

    Bryant, ortağı Stibel’ın bilanço konusunda uzman olduğunu dile getirerek, kendisinin de markalaşma üzerine kurulan fona katkıda bulunacağını ifade etti.

    Dünyaca ünlü spor markası Nike’ın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Mark Parker’ın, en hayran olduğu CEO’lardan biri olduğunu anlatan Bryant, onun kendisine yeni kariyerinde de “akıl hocalığı” yaptığını sözlerine ekledi.

    Kobe Bryant, kariyerinin tamamını geçirdiği NBA’in Los Angeles Lakers takımında 5 şampiyonluk elde etmiş, 2009 ve 2010 yıllarında NBA Finalleri’nin En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülüne ve 2008’de de ligin MVP ödülüne layık görülmüştü.