Kılıçdaroğlu: Davutoğlu’nu savunmak da bize düştü

0
40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’deki olağanüstü kongre kararına ilişkin, “Sayın Davutoğlu’nu başbakanlık koltuğuna milli irade getirmiştir ancak Sayın Davutoğlu, kendisine ve partisine oy veren 23 milyon 500 bin kişinin iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır” dedi. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), gündemdeki siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere, Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son derece güzel, duygusal bir ayrılık konuşması yaptığını söyledi.

“Davutoğlu’na haklarımızı helal ediyoruz”
Davutoğlu’nun ülkeye verdiği hizmetleri, iç ve dış politika ile ekonomideki başarılarını, son iki seçimdeki oy oranlarını anlattığını belirten Kılıçdaroğlu, “Elbette ‘helallik’ de istedi, ‘bütün vatandaşlara hakkımı helal ediyorum’ dedi. Helallik boynumuzun borcudur, Sayın Davutoğlu’na bütün haklarımızı da helal ediyoruz. Bu konuda Sayın Davutoğlu’nun hiçbir endişesi olmasın.” değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Davutoğlu’nun, iki kez seçimlere girdiğini, 7 Haziran’da yüzde 40,87, 1 Kasım’da ise yüzde 49,5 oranında oy aldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, bunun başarılı bir sonuç olduğunu, parlamenter demokratik sistemin kuralları içesinde Davutoğlu’nun başbakanlık koltuğuna oturduğunu söyledi.

Davutoğlu’nun meşruluğunun hiç tartışılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, bunun milli iradeye saygının, demokrasinin kuralı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Davutoğlu’nu başbakanlık koltuğuna, milli irade getirmiştir. Ancak Sayın Davutoğlu kendisine ve partisine oy veren 23 milyon 531 bin kişinin iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. Evet, 23 milyon 500 bin kişinin iradesiyle koltuğa oturan Davutoğlu, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. Şu kadere bakın ki demokrasi adına Sayın Davutoğlu’nu savunmak da bize düştü.”