Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu ateş hattında kaldı

0
26
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’e giderken Ardanuç İlçesi yakınlarında ateş açıldı.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

KILIÇDAROĞLU, ŞAVŞAT’A DÖNDÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna ateş açılmasının ardından, Artvin Valisi Muhterem İnce ile telefon görüşmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin ardından, Artvin programını iptal etti. Kılıçdaroğlu ve konvoyundakiler, ardından jammer ve zırhlı araçlar eşliğinde Şavşat İlçesi’ne döndü.

1 ER ŞEHİT, 2 ASTSUBAY YARALANDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat’taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi’ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde PKK’lı teröristler dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açtı.

PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı.

KILIÇDAROĞLU: KARAYOLLARI BİNASINDAYIM
CHP konvoyu bir süre çatışmanın bitmesini beklerken Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin Valisi Muhterem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından Şavşat’a dönme kararı aldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102’nci Şube binasına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, burada televizyon kanallarına bağlanarak açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonuna saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çatışmanın olduğu bir alanda sanırım olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz.”

Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre Karayolları binasında kalıp durum değerlendirmesi yaptıktan sonra zırhlı araçla sıkı güvenlik önlemleri altında Şavşat’a döndü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı binasına geçti ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, “Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. O nedenle ben programıma aynen devam edeceğim” dedi.

KILIÇDAROĞLU: ALLAH’IN VERDİĞİ BİR CAN VAR; O DA BU MEMLEKET, BU MİLLET İÇİN FEDA OLSUN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, CHP’nin internet sitesinde yayınlanan mesajda, “Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. O nedenle ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. O nedenle ben programıma aynen devam edeceğim” dedi.

“TERÖR SALDIRISI GERÇEKLEŞTİ DİYE PROGRAMLARINI YARIDA KESMEK DOĞRU DEĞİL”
“Terör saldırısı gerçekleşti” diye programlarını yarıda kesmenin doğru olmayacağını düşündüklerini ve rutin programlarını sürdüreceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, ’Bir şehidimizin olduğu’ söyleniyor. Bu gerçekten beni çok üzdü. Bu ülke, güzel bir ülke, hele Şavşat çok güzel bir yer. Böyle bir bölgede, Türkiye’de terörün olmasını asla istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. Dolayısıyla teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız.”

UÇAKLA GELDİĞİ KARS’ TAN KARAYOLUYLA ARTVİN’E HAREKET ETMİŞTİ
Artvin programı için Anadolu Jet’in tarifeli seferi ile Kars’a gelen Kılıçdaroğlu’ nu Kars Harakani Hava Limanında Vali Yardımcısı Mehmet halis Aydın, CHP İl Başkanı Mustafa Aras ve partiler karşıladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Kars’ tan herhangi bir açıklama yapmadan Ardahan üzeri Artvin’in Şavşat ilçesine hareket etmişti.

CHP’LI BAYRAKTUTAN; ULKEYI 3-5 ÇAPULCUYA TESLİM ETMEYECEĞİZ
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Şavşat Kaymakamlığı önünde bekleyen vatandaşlara seslendi. Bayraktutan, şöyle dedi:

“Bu saldırı hedef gösterilerek yapıldı. Bir süredir buralarda PKKlı teröristlerin olduğu duyumları vardı. Bir askerimizin şehit olduğu haberini aldık. Artvin; Cumhuriyet kentidir. Bu kentten vatan haini çıkmamıştır. CHP Genel Başkanı’na yapılan bu çirkin saldırı onun şahsında demokrasi ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmıştır. Ama Genel Başkanımız büyük soğukkanlılıkla süreci idare etmiştir. Çok kötü olaylarda olabilirdi. Bizi koruyan emniyet güçlerine teşekkür ediyorum. Anında müdahale edilmeseydi bugün burada bu konuşmayı yapmıyor olacaktık. Bu ülkeyi üç beş çapulcuya teslim etmeyeceğiz.” 

KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANI: ROKET ATMAYA HAZIRLANAN TERÖRİSTE KORUMALAR ATEŞ AÇTI
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Okan Konuralp, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor koruma ekibinden arkadaşlar ve bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor’ dedi.
CHP liderinin basın danışmanı Okan Konuralp, televizyon yayınına katılarak Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

Konuralp, 15 Temmuz sonrası koruma tedbirlerinin arttığını söyleyerek, ‘Bu geziye yönelik özel bir ihbar yoktu fakat 15 Temmuz’un ardından genel başkana yönelik koruma tedbirleri arttırılmıştı. Bu geziye yönelik sayın Kılıçdaroğlu’nun koruma ekibinin ve geçeceği illerde olağanüstü bir koruma tedbiri vardı. Şimdi anlıyoruzki bu olağanüstü koruma önlemlerinin sonucu olarak en azından genel başkan ve ekibi bir sıkıntı doğmadan Şavşat’a ulaşmayı başardık. Ama sayın genel başkanın en büyük üzüntüsü kendisine yaralı asker olduğu bilgisi geliyor, buna üzülüyor’ dedi.

Saldırı esnasında Kılıçdaroğlu’nun içinde olduğu minibüste olduğunu söyleyen Konuralp, şunları söyledi, ‘Öndeki koruma konvoyundaki araçlara yönelik saldırının ardından, ben araçtan indim. Burası bir vadi, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor koruma ekibinden arkadaşlar ve bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor. 2-3 dakika sürüyor bu ateş. Koruma, bir roketli saldırganı gördüğünü söylüyor, roket atışı yapmaya hazırlandığını. O sırada bizim korumalarımız ve Artvin koruma ekibi o noktaya ateşe başlıyor’ dedi.

‘KILIÇDAROĞLU, YARALI ASKERLER HAKKINDA BİLGİ ALIYOR’
Danışman Konuralp, Kılıçdaroğlu’nun yaralı askerlere ilişkin sürekli bölge aldığını söyleyerek, ‘Şu anda Şavşat’tayız, genel başkanı bu kötü tabloya rağmen programının iptal edilmemesi talimatını verdi. Şu anda biz, İçişleri Bakanı Ala’nın bilgisini verdiği helikopterin gelmesini bekliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu aynı zamanda çatışmada yaralanan askerler hakkında bilgi alıyor’ dedi.

CHP’Lİ EROL: BU SALDIRI CHP KONVOYA YÖNELİK DEĞİL, KILIÇDAROĞLU’NUN ŞAHSINA YAPILDI
CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol, bir televizyon kanalının yayınına katılarak Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı.

Erol, saldırının CHP konvoyuna yapılan bir saldırı olmadığını, Kılıçdaroğlu’nun şahsına yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Erol, şöyle konuştu, “Bir suikast girişimidir. Üzüntü verici olan şu; hükümet yetkilileri eğer ölürseniz başsağlığı dileyerek kınama mesajı yayınlıyor, eğer sağ kalmışsanız da geçmiş olsun dilekleri iletiyor. Oysa hükümetin görevi bu ülkede 79 milyonun 81 ilde can güvenliğini sağlamaktır. Ne yazıkki şu anda Türkiye’de yaşayan hiçbir yurttaşımızın can güvenliği kalmamıştır, 81 ili terör örgütlerine teslim edilmiştir. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Hükümet yetkilileri eğer bundan sonra sayın Kılıçdaroğlu’nun can güvenliliğini sağlayamayacaksa, biz Tunceliler olarak genel başkanımızın can güvenliğini sağlayacağız. Biz artık yeni bir kurban verecek toplum değiliz. Ben bütün hükümet yetkililerini uyarıyorum; Bu iş böyle basite alınacak, konvoya saldırı olarak değerlendirmesi son derece çirkin bir değerlendirmedir. Artık bu ülke, geri dönülemez noktalara sürüklenen bir sürece girmiştir. Önümüzdeki süreçle ilgili herkesin aklına başına alması, yeni tedbirler alınması gerekiyor.”