Jon Snow kimin oğlu, Jon Snow’un babası kim?

0
5264

Game of Thrones’un 6’ıncı sezon 10. bölümü yani final bölümü yayınlandı. Final bölümünde Daenerys Targaryen King’s Landing’e doğru yol alırken, Jon Snow ile ilgili tüm sırlar ortaya çıktı.

Bran Stark’ın üç gözlü kuzgun (Three eyed raven) olup geçmişe gitmesiyle, babası Lord Eddard Stark’ın kardeşi Lyanna’yı yatakta kanlar içinde bulduğunu gördü. Lyanna yeni doğmuş bebeğini Eddard’a uzatıp “Lütfen onu Robert’tan koru” dedi.

Bran’in öngörüsünde daha önceki bölümlerde Eddard’ın kardeşini Targaryen’lerin elinden kurtarmak için savaştığını görmüştük. Anlaşılan o ki Lyanne’i kaçıran Rhaegar Targaryen ona tecavüz etmiş ve bir oğulları olmuş. Lyanne, Robert’ın bu çocuğu sağ bırakmayacağını tahmin ettiğinden Eddard’dan onu korumasını istiyor.

Bazı iddialarda Jon Snow’un Robert’in çocuğu olabileceği de gündeme getirildi fakat, Lyanne’e aşık olan hatta evlendikleri gece Cercei’ye Lyanne diye seslenen Robert’in Lyanne’den olan çocuğu için bir tehdit oluşturmadığı biliniyor. Zaten Lyanne, Robert ile evlenecekken Targaryen tarafından kaçırılmış ve ölmüştü. Bu kaçırılma olayının üzerine Robert Baratheon isyan çıkarmış Targaryen Hanesi’nin krallık dönemini sona erdirmişti.

Böylece Game of Thrones 6. sezon final bölümünde Jon Snow’un Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark’ın oglu olduğu ortaya çıkmış oldu. 

Winterfell’i geri alarak Kuzey’in Kralı (King in the North) olan Jon Snow’un, Kral’ın Şehri’ne (King’s Landing) doğru yol alan Khaleesi’nin ve tüm fanatikleri havaya uçuran ve oğlunun intiharına sebep olup tahta oturan Cercei’nin kaderi gelecek sezonda nasıl şekillenecek gelecek sezon göreceğiz.