İzmir metrosunda vagon devrildi

0
51

İzmir’de Fahrettin Altay-Evka3 seferini yapan metronun vagonu, bölge istasyonu girişinde hat üzerine düşen konteynerin çarpmasıyla devrildi, 12 yolcu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bornova Ağaçlıyol üzerinde faaliyet gösteren firmaya ait konteyner deposunda forkliftle yapılan yükleme sırasında konteynerlerden biri metro hattına düştü. 

Konteyner, istasyona yanaşmakta olan Fahrettin Altay-Evka3 seferini yapan metronun vagonuna çarparak devrilmesine yol açtı.

Kaza nedeniyle metro hattında ulaşım durdurulurken, devrilen vagondaki yolcular görevliler tarafından tahliye edildi. 

Kazanın ardından hastaneye kaldırılan 12 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

Devrilen vagondan ilk etapta çıkarılan Yavuz Şahin’in (55) ardından burkulma, incinme, çarpma şikayetleriyle Şemsettin Şen (30), Gamze Şahin (35), Aykut Uludağ (26), Erkut Özşekerci (24), Ayferin Uzun (17) ve Ali Can Çin’in (18) de kentteki hastanelerde tedavi altına alındıkları, Durali Savaş (67), Abdülmecit Soytürk, Erkan Yıldız, Fadime Bağtekin (44) ile Öykü Elverdi’nin (24) ise kendi imkanlarıyla sağlık kuruluşlarına gittikleri öğrenildi.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

“Faciaya yol açabilecek kaza atlatıldı”

Metro AŞ Genel Müdürü Sönmez Alev olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Alev, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir faciaya yol açabilecek kazanın atlatıldığını ifade etti. Alev, “Devrilen vagonda 30 yolcu yardı, ilk etapta küçük sıkıntıları bulunan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Ardından bu sayı arttı. Kaza sonrası süratli şekilde olaya müdahale ettik, ulaşımın devam etmesini sağladık. Vagonu kaldırma çalışmaları devam ediyor. Hat yanındaki lojistik alanıyla ilgili risk analizini yapmıştık. Konunun, hukuki olarak takipçisi olacağız” dedi.   

İfadeye çağrıldılar

Vagonun devrilmesine yol açan konteynerin bulunduğu lojistik firması ve Metro AŞ yetkilileri ile forklift operatörü Mustafa A. ve metro makinisti Erhan B’nin ifadeleri alınmak üzere karakola çağrıldıkları belirtildi. 
 

İzmir Metro’sundan açıklama
İzmir Metrosu’nda bu sabah meydana gelen kazayla ilgili İzmir Metro A.Ş.  Genel Müdürlüğü tarafından şu açıklama yapılmıştır: “Bugün (8 Ocak Cuma) saat 07.47’de İzmir Metrosu Bölge istasyonu yanındaki konteynır parkında faaliyet halindeki bir vinç, taşıdığı konteynırlardan birini metro hattı içine düşürmüştür.
Tren geçişi anında hatta düşen konteynır, metro vagonuna temas etmiş ve deray (raydan çıkma) olmuştur. Kaza sırasında 5 yolcumuz hafif yaralamış ve hemen müdahaleleri yapılmıştır.