İşte en çok yatırım çeken ülke

    0
    58

    Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü’nün (UNCTAD) araştırmalarına göre, küresel kıyaslama açısından bakıldığında Çin’in halen en çok yatırım çeken bölgelerden biri olduğu kaydedildi.
       
    UNCTAD ve Çin Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Enistitüsü tarafından hazırlanan “2016 Yılı Dünya Yatırım Raporu” dün yayımlandı.
       
    UNCTAD Ticaret ve İşletmeler Müdürü Zhan Xiaoning raporun açıklanması nedeniyle düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Çin’in sermaye ve teknolojinin yoğun olduğu sektörlerle yüksek katma değerli alanlarda yabancı yatırımları kullanmaya devam ettiğini belirtti.
       
    Zhan Xiaoning konuşmasında, Çin’in iç kesimindeki bölgelerin çektiği yabancı yatırım, dünya sıralamasında birinci sıradayken, geçen yıl ABD ve Hong Kong Özel Bölgesinin ardında kaldığını ifade etti. Zhan Xiaoning, Hong Kong Özel Bölgesi’nin yabancı yatırım istatistiklerine büyük miktarda transit yatırım dahil edilmesinden dolayı, bölgenin çektiği yabancı yatırım boyutunun istatistik verilerde gösterildiği kadar büyük olmadığını, ülkenin iç kesimindeki bölgelerin dünya sıralamasında ikinci sırada yer aldığını kaydetti.
       
    Rapora göre, geçen yıl dünya genelinde doğrudan yabancı yatırımın hızlı şekilde toparlanma sinyalleri vermesiyle birlikte, 2008 yılında uluslararası finans krizinin patlak vermesinden bu yana en yüksek seviyeye ulaşıldı.
       
    Geçen yıl dünya genelinde doğrudan yabancı yatırım miktarı yüzde 38 oranında artışla 1,76 trilyon ABD Doları’na ulaştı.