İş dünyasından darbe girişimine tepki

0
26

İş dünyası, Ankara ve İstanbul’daki darbe girişimini kınadı.

Borsa İstanbul AŞ’den yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz Cuma gecesi demokrasi ve hukukun üstünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain kalkışmanın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, TBMM ve güvenlik güçleri ile milletin üstün dayanışması ve demokrasiye olan desteği ile bertaraf edildiğini bildirildi.

Hain kalkışma esnasında Borsa İstanbul’un da işgal edilmeye çalışıldığını, bu alçakça saldırının kahraman polis ve güvenlik personelinin canlarını hiçe sayarak karşı koyması neticesinde başarıyla önlendiği aktarılan açıklamada, “Türk demokrasisi için kara bir leke olan bu darbe girişimini bertaraf eden kahraman polisimize ve güvenlik personelimize şükranlarımız sunar, vatan ve demokrasiyi savunurken vücudunu siper ederek şehit olan güvenlik güçlerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar dileriz.” denildi.

“Hainleri hiçbir zaman unutmayacaktır”
Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazıılı açıklamada ise “Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bu girişimi gerçekleştiren paralel devlet yapılanmasına mensup ve yandaşı hainleri Türk milleti hiçbir zaman unutmayacaktır.” ifadelerine yer verildi.

“Darbe girişimini hiçbir koşul altında kabul edilemez buluyoruz”
Pegasus Hava Yolları ise şirket olarak Türkiye’de 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini hiçbir koşul altında kabul edilemez bulduklarını ve tüm güçleriyle lanetlediklerini duyurdu.

Türkiye’nin yaşadığı bu olağanüstü durum sonrasında demokrasiye olan tam inançlarını ifade ettiklerini, yaşanan elim olaylar neticesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tüm ülkeye geçmiş olsun dileğinde bulunduklarını belirten şirket, şunları kaydetti:
“Gelişmeler nedeniyle Pegasus Hava Yolları olarak dün geceden bu yana faaliyette olan kriz merkezimiz yönetiminde, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli uçuşlarımızı sorunsuz devam ettirmek üzere yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda, tüm misafirlerimize yaşanan sıkıntılardan mağdur olmamaları adına 24 Temmuz’a kadarki uçuşlarında ücretsiz iade ve değişiklik hakkı tanımlanmıştır.”

“Aziz milletimiz iradesini beyan etmiştir”
Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin ise ülkenin yürüdüğü ileri demokrasi yolunu kesmek isteyen bir takım karanlık düşüncelilerin milletin iradesini gasp etmeye çalışarak hainliklerini sergilediğini bildirerek, “Aziz milletimiz devletinin yanında saf tutarak; dosta düşmana iradesinin istikametini bir kez daha beyan etmiştir. değerlendirmesinde bulundu.

“Bu tür eylemlerin karşısındayız”
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) de turizm sektörü temsilcileri olarak, ülkede meydana gelen darbe girişiminden dolayı derin üzüntü duyduklarını bildirdi.

Türkiye’nin en büyük kazanımı olan demokrasiye tüm kesimler tarafından sahip çıkılarak bu girişimin boşa çıkartılmasından memnuniyet duyulduğu kaydedilen açıklamada, “Demokrasiye yönelik her türlü müdahalenin ve anayasal kurumlara karşı girişilen bu tür eylemlerin karşısındayız.” denildi.

“Milli iradenin yanındayız”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal ise MÜSİAD olarak devletin, milletin ve milli iradenin yanında olduklarını kaydetti.

“Devletimize ve milletimize geçmiş olsun diyoruz”
Türkiye Katılım Bankalar Birliği (TKBB) yaptığı yazılı açıklama ile milletin iradesine dayanmayan, demokrasiye karşı bir grup tarafından yapılmış kanun dışı eylemi tüm halk adına lanetlediklerini bildirdi. Açıklamada, “Bu tür davranışların bir daha asla yaşanmaması dileğimizle devletimize ve milletimize geçmiş olsun diyoruz.” denildi.