İş Bankası’ndan Altın Gençlere ödül

0
54

Türkiye İş Bankası, “Altın Gençler” uygulaması kapsamında 2018 yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) üstün başarı gösteren 120 öğrenciyi ödüllendiriyor. Bu yıl YKS’de dereceye giren ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden öğrencilere ödülleri, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin de katılımıyla düzenlenen törende verildi. Genel Müdürlük binasındaki törene, öğrencilerin yanı sıra aileleri ve öğretmenleri de katıldı.
 
Adnan Bali, törende yaptığı konuşmada, öğrenciler ile onların başarılarında katkısı bulunan ailelerini ve öğretmenlerini kutladı. 2 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda böyle bir başarıya ulaşmanın çok önemli olduğunun altını çizen Bali, “Bu başarının kolay edilemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Sınava hazırlanırken gösterilen çabayı, gayreti, ailelerin ve çevrenin verdiği desteği unutmak mümkün değil. Disiplinli bir şekilde azimle çalışan sizlerin başarısı da tabii ki bunlarla kıyaslanmayacak kadar büyük ” diye konuştu.
 
Sürdürülebilirliğin ve istikrarın karşılığı olan İş Bankası’nın, kuruluş misyonu gereği sadece iktisadi kalkınmaya değil toplumsal gelişime de katkı sağladığını vurgulayan Bali, bu kapsamda eğitim, kültür-sanat ve çevre alanlarında toplumun bütün kesimlerini kapsayacak şekilde uzun soluklu ve yaygın projeler yürüttüklerini söyledi. Kalkınmanın en önemli sacayaklarından biri olarak gördükleri eğitime özel bir önem verdiklerini ifade eden Bali, bu alanda Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğunun yanı sıra Darüşşafaka ile “81 İlden 81 Öğrenci” projesine devam ettiklerini, ayrıca “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası ile milyonlarca öğrenciyi kitapla buluşturduklarını hatırlattı. Bali, 1971 yılından bu yana “Altın Gençler” uygulaması ile de şimdiye kadar 3 binin üzerinde öğrenciyi ödüllendirdiklerini, uygulamanın ilk yıllarında ödül alanların 60 yaşını geçtiğini belirtti.
 
İş Bankası’nın her zaman olduğu gibi sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetlerine uzun soluklu şekilde devam edeceğini vurgulayan Bali, “Bu kurum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Cumhuriyet’ten sadece bir yıl sonra, iktisadi bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlığın sürdürülemeyeceği misyonuyla ülkeye her alanda hizmet vermek üzere kuruldu. 1924 yılında 2 şube, 37 çalışan ve 1 milyon Türk Lirası gibi çok mütevazı bir sermaye ile yola çıkan bu müessese, bugün Türkiye’nin en büyük özel bankasıdır. Uzun dönemdir de çizgisini değiştirmeden topluma hizmet etmeye devam etmektedir. Ben İş Bankası’nın kurumsal başarı hikâyesinin, bireysel başarı gösteren gençlerimize çok özel bir örnek oluşturduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.