İnnova, Barclays’e Gana’daki faaliyetleri için hizmet verecek

0
27

Türk Telekom Grubu’nun sistem entegratör firması İnnova, İngiliz finans kuruluşu Barclays’e Gana’daki bankacılık faaliyetleri için hizmet sunacak.

Türk Telekom açıklamasına göre, İnnova’nın self servis çözümler alanındaki markası Kiosk İnnova, bankacılığa özel çözümleriyle deniz aşırı bölgelerde de hizmet veriyor.

Son olarak Gana’da faaliyet gösteren İngiliz finans kuruluşu Barclays’in yeni projesini hayata geçiren Kiosk İnnova, böylelikle Afrika’daki büyümesine yeni bir kilometre taşı daha ekledi.  Kiosklar, müşteri memnuniyetini artırmanın yanı sıra bankanın operasyonel maliyetlerini azaltarak iş gücünü daha verimli kullanmasına olanak sağlıyor.

Gana’da 30 milyona yakın nüfusa bankacılık hizmeti veren Barclays, Kiosk İnnova tarafından tasarlanan ve üretilen self-servis kiosk sistemlerini ilk olarak Accra ve Kumasi şehirlerindeki şubelerinde kullanıma açtı.

Ülke çapındaki hizmetlerini, Kiosk İnnova imzalı 36 şubesi ile sürdürecek Barclays Gana, Kiosk İnnova’nın self servis bankacılık çözümleri sayesinde 7/24 internet bankacılığı hizmetini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Böylelikle hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini artıran Barclays Gana, operasyonel maliyetlerini de azaltacak.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilerin İnnova Genel Müdürü Aydın Ersöz, Türk Telekom Grup sinerjisi ve sahip oldukları bilgi birikimi ile tecrübenin, kendilerini dünya çapında etkin konuma getirdiğini belirtti.

Ersöz, “Gana’ya kadar uzanan başarılı performansımızı sürdürmek için kendimizi geliştirmeye ve yeni uluslararası iş birliklerine devam edeceğiz” ifadelerini de kullandı.