İngiltere’de taşınma krizi: Halk tepki gösterdi

    0
    63

    İngiliz kraliyet ailesinin son bir haftadır gündemi yeni evli Prens Harry ve Meghan Markle’ın taşınma kararı. Aralarında Prens William ve Kate Middleton’ın da bulunduğu birçok aile üyesinin yaşadığı malikanelerin yer aldığı Kensington Sarayı kompleksinden taşınma kararı alan çift, ülkedeki vergi mükelleflerinin omuzlarına toplam 5 milyon sterlinlik bir yük ekledi.
    Markle, Middleton’la anlaşamaması ve yeni doğacak bebeğini ‘akvaryum’a benzettiği sarayda büyütmek istememesi sebebiyle taşınma kararı alınmıştı.
    Çift, önümüzdeki ilkbaharda yani bebeklerinin dünyaya gelişiyle eş zamanlı olarak Windsor Kalesi’nin toprakları içinde yer alan Frogmore’a taşınacak. Ancak bu taşınmanın güvenlik açısından hatırı sayılır bir maliyeti de olacak.
    Bir dönem kraliyet ailesi için çalışan güvenlik görevlisi Ken Wharfe, İngiliz basınına yaptığı açıklamada çiftin taşınacağı Frogmare Cottage’ın masrafının ilk yıl 5 milyon sterline ulaşabileceğini söyledi.
    Eski güvenlik memurunun açıklamasına göre bunun nedeni Frogmore’da şu anda kimse yaşamadığı için bir güvenlik önlemi de bulunmadığını belirtti. Çiftin yeni taşınacağı ev, halka açık olan bir yürüyüş yoluna da çok yakın ve bu yol ile binayı sadece basit bir duvar ayırıyor.