ING, Europe Zirvesi’ne damgasını vurdu

0
67

Dünyanın en büyük finans ve bankacılık konferanslarından Money 20/20’nin Avrupa ayağı, bu yıl ilk kez Hollanda’nın Amsterdam kentinde düzenlendi. Bugünün ve geleceğin finansal teknolojilerinin konuşulduğu Money 20/20 Europe konferansının açılışını ING Grup CEO’su Ralph Hamers yaptı. Hamers, ING’nin Amsterdam’da iş dünyası, akademi, ve tüm sektörlerden girişimcilerin bir arada çalışabileceği yeni bir kampüs inşa ettiğini ve genel merkezini bu kampüse taşıyacağını duyurdu. Yeni kampüs, geleceğin bankacılığı ve ING’nin nasıl konumlanacağı ile ilgili önemli ipuçları taşıyor.
 
ING Grup, bu yıl 4-6 Haziran 2018 tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenen Money 20/20 Europe konferansında, konuşmacıları ve uygulamaları ile öne çıkıyor. Avrupa’nın en büyük finans konferansı olan etkinliğin açılış konuşmasını yapan ING Grup CEO’su Ralph Hamers, geleceğin açık bankacılığı konusundaki öngörülerini, dünyanın 80 ülkesinden yaklaşık 5.000 profesyonel ile paylaştı.
 
ING Grup CEO’su Ralph Hamers: “Yeni kampüs Amsterdam’da üniversiteler ve girişimciler ile birlikte yeni teknoloji üreteceğimiz bir çekim merkezi olacak”
“Başarıya Açılan Platform: Geleceğin Açık Dijital Bankası” başlıklı konuşmasında Hamers, gerçekten başarılı olmak ve işbirliği yapmak isteyen bankaların farklı alanlarda da var olması gerektiğini ve bu işbirliklerini kurabilmek için kendilerini cazip kılmalarının önemini vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Bu yaklaşımla, ING Grup olarak biz Amsterdam’da yeni bir kampüs kuruyoruz. Bu kampüs, yalnızca ING çalışanlarının yararlanabileceği bir genel merkez olmanın ötesinde, farklı ekosistemlere açık birçok binayı da içeriyor. Bu kampüsü; üniversitelere, girişimcilere, start-uplara, inovasyon üreten ve satmak isteyen şirketlere açacağız. Böylece hep birlikte yeni teknoloji üretebileceğiz. Hep birlikte en son blockchain teknolojisi üzerinde, veri bilimi, davranış bilimi üzerinde çalışarak müşterilerimiz için yeni çözümler sunabileceğiz. Diğer şirket ve üniversite kampüslerinden farklı olarak inovasyon döngüsündeki tüm aktörleri tek bir merkezde toplayacak bu kampüs ile geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.”
 
Yeni kampüs, ING’nin global genel merkezine ev sahipliği yapmasının yanında, şehrin girişimciler ve start-up’lar için bir inovasyon merkezine dönüşmesine büyük katkı sağlayacak. Restoranlar, spor alanları, laboratuvarlar ve yeşil alanlar da sunan kampüste veri bilimi, davranış bilimi ve mühendislik ve teknoloji olmak üzere üç temel alanda yenilikler geliştirilmesi planlanıyor. Merkezde yapay zeka, blockchain ve kullanıcı deneyimi tasarımı alanlarında ürün ve teknolojiler tasarlanacak. 2019’un ikinci yarısında ING çalışanlarının ve ortaklarının kampüse taşınmaya başlaması, çekim merkezinin 2024’e kadar geliştirilmesi planlanıyor.
 
Katılımcılara benzersiz bir ING deneyimi sunuldu
Finans ve bankacılık dünyasından yüzlerce konuşmacı ve şirketi ağırlayan Money 20/20 Europe konferansında; iki gün boyunca finansal teknolojilerin yanı sıra yapay zeka, güvenlik, yazılım, girişimler ve yatırım gibi önemli konular da ele alındı. Konuşmacılar arasında yer alan ING Grup Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Global Başkanı Görkem Köseoğlu, verinin bankalar ve müşteriler için en iyi nasıl kullanılabileceğini anlatırken, konferansta ING Grup Global İnovasyon Başkanı Benoît Legrand ve ING’nin fintech şirketi Yolt’un CEO’su Frank Jan Risseeuw da birer konuşma yaptı. Ayrıca ING’nin Amsterdam’daki inovasyon laboratuvarı olan ING Müşteri Deneyimi Merkezi’nden çıkan iki start-up da ‘bankacılığın ötesinde’ konseptlerini katılımcılarla paylaştı. ING Grup’un özel konseptli ING Amsterdam Cafe adlı standında ise konferans süresince, ING’nin fintech dünyasındaki önemli oyuncular arasında yer almasını sağlayan çözüm ve uygulamaları sergilendi.