Index Grup katma değerli işlerinde yapılanmaya gitti

0
30

27 yıldır Türk bilişim sektörü içerisinde “geleceğin teknoloji dağıtım grubu” vizyonu ile hareket eden ve halen 200’den fazla dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapan Index Grup, dağıtım kulvarındaki liderliğini katma değerli çözümlere odaklanarak daha da sağlamlaştırmak amacıyla yeni bir yapılanmaya gitti.
 
Yeni yapılanma kapsamında, 1 Kasım 2016 tarihi itibarıyla İndeks Bilgisayar A.Ş. bünyesindeki tüm katma değerli ürün gruplarına ait distribütörlük kontratları grup şirketi Artım Bilişim’e devredilirken, bu kontratlarla ilgili görev yapan çalışanların tamamı da Artım Bilişim’e katıldı.
 
Bu doğrultuda yönetim kademesinde de değişikliğe giden grupta Artım Bilişim Genel Müdürü Suat Sümer, Yurtdışı Operasyonlardan Sorumlu Artım Bilişim İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine; İndeks Bilgisayar Genel Müdür Yardımcısı Erhan Doğan ise Artım Bilişim Genel Müdürlüğü görevine getirildi.
 
Hedef 3 milyar dolarlık büyüklük
Konuyla ilgili açıklama yapan Index Grup CEO’su Erol Bilecik, grup olarak 2019 yılı sonunda net hedeflerinin 3 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmak olduğunu ve bu cironun 500 milyon dolarlık kısmını Artım Bilişim ile gerçekleştirmek istediklerini belirterek,   “Türkiye’nin en büyük katma değerli distribütörü olma hedefimiz doğrultusunda ileride hep birlikte daha büyük başarılara imza atmak için Index Grup olarak yeni bir yapılanmaya girdik. Sayın Suat Sümer ve Sayın Erhan Doğan’ın yeni görevlerinde şu ana kadar göstermiş oldukları başarılarını katlanarak devam ettireceklerine, tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımız ile birlikte daha büyük başarılara imza atacaklarına gönülden inanıyor, yeni görevlerinde kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.
 
“Bizi daha başarılı bir gelecek bekliyor”
Artım Bilişim Genel Müdürlü olarak göreve getirilen Erhan Doğan ise yaptığı açıklamada, artan cihazların ve verilerin iş ortaklarının daha yönetilebilir, kişiselleştirilebilir ve kolay çözümler sunmasını, ihtiyaçlara en iyi şekilde cevap verebilmesini, tüm sektörler için üretkenliği yeniden tanımlamasını sağladığını ve kendilerinin buna büyük önem verdiklerini vurguladı. Bireylere ve kurumlara katma değer sağlayan teknolojilerin, dijital ekonominin ve dijital vatandaşlığın yaygınlaştığı yeni bir çağın kapılarını aralayacağına inandıklarını ifade eden Doğan, “2023’te teknoloji kulvarında Avrupa’nın en büyük 5 teknoloji distribütöründen birisi olmayı hedefleyen Index Grup, 2011 yılından bu yana çatısı altında bulunan Artım Bilişim’in kalan hisselerini geçtiğimiz günlerde satın alarak katma değerli ürünlerini Artım Bilişim üzerinden Orta Asya ülkelerine götürme kararı almıştı. Bu yeni yapılanmamız ile grup içerisinde katma değerli ürün ve hizmetler ile ilgili tüm faaliyetleri de bünyemize alıyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde veri merkezleri, bulut bilişim, büyük veri, IoT gibi konularda önemli yatırımlar yapıyor olacağız.”  şeklinde konuştu.
 
Yaptıkları yatırımlar ile dijital altyapılarını güçlendirdiklerini ve çok sağlam temeller kurduklarını ifade eden Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yeni çözümlerimiz ve projelerimiz ile başta dijitalleşme olmak üzere birçok alanda sektörde öncü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Artım Bilişim olarak uzun yıllardır grubumuzun yol haritası olan ‘karlı, verimli ve büyüyen Index Grup’ mottomuza bağlılığımız devam edecek. 2017 ve ilerisi için bizi daha başarılı bir gelecek bekliyor.”
 
“Katma değerli çözümlere yönelik yatırımlarımız devam edecek”
Artım Bilişim İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Suat Sümer ise yaptığı değerlendirmede, “Bundan sonraki dönemlerde teknoloji dünyası içerisinde özellikle IoT yani nesnelerin interneti veya ‘bağlantılı cihazlar’ diyebileceğimiz internete bağlı cihazlarla ilgili birçok önemli planımız var. Ayrıca katma değerli çözümlere yönelik yeni yatırımlar ve açılımlarla birlikte, giyilebilir teknolojiler, bulut ve mobil alanlardaki faaliyetlerimizle yüksek büyüme rakamlarına erişmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar elde ettiğimiz başarılarımızı; bize inanan değerli iş ortaklarımızla, bize güvenen müşterilerimizle, bize değer katan çalışanlarımızla inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi