Harley Davidson İtalyan rakibi için atakta

    0
    162

    ABD’li efsanevi motosiklet üreticisi Harley Davidson İtalyan rakibi Ducati’yi satın almak için teklif veriyor. Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde yaklaşık 1,5 milyar euro’luk bir anlaşmayla motosikletin iki ünlü ismi güç birliği gerçekleştirecek.

    Hintli motosiklet üreticisi Bajaj Auto’nun da teklif verdiği Ducati, Alman otomotiv devi Volkswagen tarafından satışa çıkarıldı.

    İtalya’nın Bologna şehrinde yer alan Ducati 1926 yılında vakum tüpleri ve radyo komponentleri üreticisi olarak kuruldu ve Bologna’daki fabrikası İkinci Dünya Savaşı sırasındaki ağır bombardımanda bile açık kaldı.

    Ducati yarışçıları Superbike dünya şampiyonluğunu tam 14 kez kazandılar; Ducati motor yarışçıları arasında Carl Fogarty ve Troy Bayliss gibi ünlü isimler yer alıyor.

    ABD motosiklet pazarının yaklaşık yarısına hakim olan Harley Davidson ise geçen yüzyılın başlarında kuruldu ve ABD’deki Büyük Buhran’da ayakta kalabilen iki büyük Amerikalı motosiklet üreticisinden biri oldu.

    Ancak rakipleri Hintli Polaris Industries ve Japon Honda Motor gibi markalar fiyat indirimine gittiğinden Harley’in motosiklet satışları yavaşlamış durumda.