​Hamdi Ulukaya ABD’ye ayran içirecek

0
78

Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya Amerika’da yeni bir girişimde bulundu. 

Amerika’da kurulduğu günden bu yana sadece yoğurt ve yoğurt çeşitlerini satan bir firma olarak bilinen Chobani, ürün yelpazesini genişletme kararı alarak marketlerdeki raflarına ayranı da ekleyecek. 

CHOBANİ’NİN SATIŞLARINDA YÜZDE 25’LİK BÜYÜME 
Habertürk’ün haberine göre, içilebilir yoğurt tatları olarak karışık dut, çilek, muz, elma, salatalık, ıspanak ve mangolu ürünler satışa sunulacak. Yeni ürünlerin Temmuz ayında Amerika’daki tüm marketlerde yer alması bekleniyor.

Chobani’nin Pazarlama Müdürü Peter McGuinness yaptığı açıklamada 2016 yılının ilk iki ayında 2015 yılına kıyasla Chobani’nin yüzde 25 oranında bir satış büyümesi gerçekleştirdiğini söyledi. 

MÜLTECİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARIYLA BİLİNİYOR 
Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya, Amerika’da yakaladığı başarının yanında mültecilere yönelik çalışmalarıyla da tanınıyor. Ulukaya, Tent Vakfı ile özel sektör kuruluşları ve vakıfların insani yardım faaliyetlerinin geliştirilmesine önayak oluyor. 

Hamdi Ulukaya, mültecilerin sığındıkları ülkelerle ve küresel ekonomiyle daha iyi entegre olmalarını sağlamak amacıyla aralarında Airbnb, IKEA Vakfı, LinkedIn, MasterCard ve UPS’in bulunduğu bir grup lider küresel şirketi bir araya getirmişti. 

İNSANİ YARDIM ÖDÜLÜ ALMIŞTI 
Amerikan Türk Derneği, ABD’nin yoğurt devi Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya’yı mülteci krizinin yarattığı insanlık dramını hafifletmeye yönelik politikalara olan desteği nedeniyle 2015 yılında “İnsani Yardım” ödülüne layık bulmuştu.