Gül’den Pensilvanya açıklaması: Kapandı o işler

0
41

Abdullah Gül, İnönü Stadı’nın inşaat çalışmalarını ziyaret etti. Gül burada yaptığı açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Pensilvanya ziyareti ve sonrasında yaşanan tartışmalar hakkında “Kapandı o işler. Bir şey yok” dedi.
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın daveti üzerine Vodafone Arena Stadyumu’nu incelemeye gelen Abdullah Gül, “Stadyumu nasıl buldunuz?” sorusu üzerine, “Çok güzel buldum. Dünyanın en güzel stadyumu olacak burası. Dünyanın başka bir yerinde böyle güzel bir stat söz konusu değil. Vaktiyle yapıldığı için böyle bir stat var. Olmamış olsaydı, zaten buralara stat yapmak hayal bile edilemezdi. Var olan şeyi korumak için de gayet güzel olmuş doğrusu. Başta sayın başkan olmak üzere herkesi tebrik ediyorum” dedi.
 
“İNŞALLAH AÇILIŞTA ŞAMPİYONLUĞU DA HEDİYE EDERSİNİZ”
Bir gazetecinin “Unutamadığınız bir maç var mı?” sorusuna Abdullah Gül “Unutamadığım maçlar çoktur. Ama tek bir maç söylemek zor. Üniversite yıllarımızda çok daha rahat giderdik. Kale arkasından çok maç seyrettik. İnşallah açılışta, derbide şampiyonluğu da hediye ederseniz tamam olur artık. Ayrıca kendi stadı olmayıp da en üstte en kuvvetli şampiyon adayı olarak devam ediyor olması çok takdire şayan bir şey. Kendi evinde maç yapmıyor, dışarıda yapıyor. Ama bu dezavantajlara rağmen bu kadar başarılı olması, burası açılıp, burada oynamaya başlayınca o zaman her bakımdan çok daha iyi olacak” dedi.
 
“DEMBA BA ATTIĞI GOLLERLE BEŞİKTAŞLILARIN GÖNLÜNÜ KAZANDI”
“Demba Ba’yı nasıl buluyorsunuz?” sorusuna Gül, “Attığı golle Beşiktaşlılar’ın gönlünü, bütün herkesin gönlünü bir kez daha kazandığı ortada. Beşiktaş’taki takım ruhu öne çıkıyor. Beşiktaş’ın bir takım özellikleri var. Bunu sayacak halimiz yok. Bunu herkes biliyor. Bunun böyle devam etmesini istiyorum. Yabancı oyuncular içinde en başarılılardan birisi. Demba Ba’yı Türkiye’ye kazandırdıkları için yönetime teşekkür ediyorum” dedi.
 
Beşiktaş şampiyon olunca Demba Ba’nın Dolmabahçe Camii’nde sabah namazına çağırdığının hatırlatılması üzerine Abdullah Gül; “Sabah namazlarında büyük camiler biraz boş kalıyor. Bu şekilde dolmuş olur. Bütün bunlar takım ruhunu ortaya çıkartan şeyler. Gayet sempatik açıklamalar yapıyor. Bütün futbolcular çok güzel, profesyonel ama amatör ruhlu açıklamalar yapıyorlar. Hepsini de çok takdir ediyorum. Yakından takip ediyorum. Kendimize ayırdığımız en önemli alan futbolu takip etmek” diye konuştu.
 
“KARABÜK MAÇI SON SANİYE ALINAN MAÇ UNUTULMAYACAK”
33’üncü haftada oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hatırlatılması üzerine, Abdullah Gül, şunları söyledi:
 
 “Maç o olacak. Ama en önemli maç Trabzon’dan önceki haftaki maç (Karabük maçı) Son saniye alınan maç. O herhalde hiç unutulmayacak. Şimdi daha heyecanlı bir döneme girildi. Bütün takımlar, uzun yıllar böyle bir ligde olmadı. Yani bütün büyük takımların hepsinin at başı gidiyor olması, Hepsinin birbirini yakından takip ediyor olması, hiçbirinin şampiyonluktan düşmemiş olması, tabi ki bu heyecanı bütün Türkiye yaşıyor. Ümit ediyorum ki Türk futbolu için bir tazelenme oluyor bu. Geçen yıllardaki üzücü hatıralardan sonra bütün bunları unutturan herkesi futbolla buluşturan bir söz var. ’Futbol bütün dünyanın dili’ diyorlar. Dolayısıyla bu da ülkeye büyük bir heyecan veriyor. Bir Beşiktaşlı olarak, Beşiktaş’ın önde gidiyor olması bütün dezavantajlara rağmen iddialı olması, şampiyonluğun en kuvvetli adayı olması şu anda Beşiktaş’ın lider olması Beşiktaşlılar’ı heyecanlandırıyor.”
 
“CUMHURBAŞKANIMIZ BEŞİKTAŞ CAMİASI ADINA BÜYÜK ŞEREF VERDİ”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da, “Liverpool maçında turu geçerken o zaman sayın Cumhurbaşkanımız’dan ’stada bir gelin, gösterelim’ diye ricada bulunmuştum. O da sağ olsun kırmadı. Beşiktaş camiası adına büyük bir şeref verdi. Bunlar bizi motive eden şeyler. Yaptıklarımızın takdir edilmesi bizi daha çok şevklendiriyor. Onun için de geldiği için sayın Cumhurbaşkanım’a yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun” dedi.
 
Bir gazetecinin  ‘Sayın Cumhurbaşkanı stadın bitiş tarihini merak etmiştir’ şeklinde konuşması üzerine, Fikret Orman, “Onu aramızda konuşacağız” dedi.
 
“KAPANDI O İŞLER”
Statta yapılan incelemelerden sonra 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıkışta gündemle ilgili soru sormak isteyen gazetecilere, “Bugün siyaset değil, spor var” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Pensilvanya ziyareti açıklaması ile ilgili olarak, Abdullah Gül, “Kapandı o işler. Bir şey yok” diye konuştu.