Garanti ‘C4C’ inisiyatifine üye ilk Türk bankası oldu

0
39

Garanti Bankası, dünya genelinde 403 şirketin yer aldığı “Caring for Climate” (C4C) inisiyatifine üye ilk Türk bankası oldu.

Garanti Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı  tarafından geliştirilen inisiyatif, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, şirketlerin daha aktif rol almasını ve çalışmalarını kamuoyuna raporlamasını amaçlıyor. Oluşum ayrıca, kamu politikalarını ve kamuoyunun konuya yaklaşımını şekillendirmeleri için, iş dünyasının liderlerine bir çerçeve programı sunuyor. 

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, banka olarak gelecek nesillere bir borç, bir sorumluluk olarak gördükleri “sürdürülebilirlik” konusundaki çalışmalarına, bu alandaki öncü ve lider pozisyonlarını koruyarak devam etiklerini aktardı.

İklim değişikliğiyle mücadele konusundaki gayretlerinin ulusal ve uluslararası pek çok kurum tarafından fark edildiğini bildiren Edin, iklim değişikliği ve etkileri konusunda çalışan C4C inisiyatifine imza atan ilk Türk bankası olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Edin, “C4C’nin taahhütleri arasında yer alan, değer zincirimiz boyunca karbon ayak izini azaltmak için önlem alma ve paydaşlarımızla bu konuda işbirliği konularında var gücümüzle çalışmaya, bu çalışmaları şeffaf olarak raporlamaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.