Garanti Bankası Rusya’daki iştirakini satıyor

0
28

Garanti Bankası KAP’a yapılan açıklamada, Rusya’daki iştiraki Commercial Bank GarantiBank Moscow’daki hisselerini Sovcombank’a 40.45 milyon dolara satmak üzere hisse alım anlaşması imzaladığını duyurdu.

Açıklamada GarantiBank Moscow’daki Garanti Bankası’na ait %99.94 pay ve Garanti Teknoloji’ye ait yüzde 0.06 payın Sovcombank’a satılacağı belirtildi.

Garanti Bankası’ndan KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu açıklama Rusya’da kurulu Commercial Bank GarantiBank Moscow AO ünvanı ile faaliyet gösteren iştirakimizin sermayesinin %99.94’ünü temsil eden 1729 adet hisse ile yine sermayesinin %0.06’sını temsil eden Garanti Bilişim Teknolojisi ve Ticaret Anonim Şirketine (Garanti Teknoloji) ait 1 hissenin satışı ile ilgilidir. Banka ve Garanti Teknoloji hisselerinin Rusya’da mukim Sovcombank tarafından satın alınmasına ilişkin bir Hisse Alım Anlaşması imzalanmıştır. Hisse devir işlemleri gerekli yasal iznin alınmasını takiben gerçekleştirilecektir. Taraflar hisse alım bedelini, hisse devir işlemlerinin tamamlanmasına kadar geçecek sürede bazı düzeltmelere tabi olmak kaydı ile 40.455.201,00 Amerikan Doları olarak belirlemiştir.”