Galatasaray’ın Riva ihalesinin kazananı neden vazgeçti?

0
24

Galatasaray Spor Kulübü’nün İstanbul Riva’daki arsası için gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ ve KLV İnş. AŞ. iş ortaklığı yükümlülüğünü yerine getiremedi.

Fema ve KLV ortaklığı, sözleşme imza davetine karşılık vermedi, 15 Ağustos olan sözleşme imza son tarihini kaçırdı. Bunun üzerine en iyi ikinci teklifi sunan Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye ihale edilmesine karar verildi.

İki teklifin arasında ise şirket payı tarafında 226 milyon TL fark bulunuyor. Fema ve KLV ortaklığının teklifi 1 milyar 178 milyon TL iken Yılmaz İnşaat’ın teklifi 952 milyon TL’ydi.

Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı’ndan yapılan açıklamada, 15 Haziran 2017 tarihindeki ihalenin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca önemli ve köklü imar değişikliklerine gidildiği vurgulanarak, “İmar mevzuatındaki önemli değişiklikler nedeni ile ihale konusu iş yönünden, emsale esas inşaat alanında çok ciddi azalmalar meydana gelmiştir.” denildi.

Yapılan imar değişiklikleri sonrası projede aleyhlerine bir durum oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada, “Yaklaşık 50 bin metrekarelik pazarlanabilir alan kaybı olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum yazıyla Emlak Konut GYO’ya bildirilmiş ancak buna rağmen ihale şart ve koşullarında revizyona gidilmemiş, aksine iyileştirme talebimiz reddedilerek, mevcut olumsuz koşullara iş ortaklığı tarafından katlanılması gerektiği kanaatiyle sözleşme imzalanması istenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.